Kulttuuritalo Martinuksen kevät 2023 tarjoilee musiikkia, teatteria ja lasten suosikkeja

Uutinen

Kulttuuritalo Martinuksen kevään kattaukseen kuuluu eturivin artisteja kuten Knucklebone Oscar, VIIVI, Jesse Markin ja Ursus Factory. Lapsia ja nuoria ilahduttamassa ovat Hevisaurus sekä Tatu ja Patu, Elämä ja teot -esitys.

Isaac Sene, Jesse Markin, Pambikallio ja Louie Blue

Isaac Sene, Jesse Markin, Pambikallio ja Louie Blue esiintyvät kevään aikana kulttuuritalo Martinuksessa.

Martinuksen lämpiön M-klubeilla nähdään muun muassa Pambikallio ja Isaac Sene. Lisäksi kevään ohjelmakattauksesta löytyy muun muassa Ilari Johanssonin ja Mika Räinän tähdittämä, stand-uppia ja teatteria yhdistelevä Miesflunssa. Syksyllä suuren suosion saavuttaneet elokuvaillat Martinus Kino sekä Pikkukino, tekevät myös paluun tänä keväänä.

 

10.3. Miesflunssa

Miesflunssa on kamala tauti. Se sisältää paljon draamaa, tragediaa ja komiikkaa. Eli koko elämän kirjon. Useita "mitä?" -kysymyksiä, useampia "mitä hittoa?" -kysymyksiä ja eniten "miten tässä nyt näin kävi?" -kysymyksiä. Onko miesflunssa myytti vai fakta? Mitä keski-ikäisen miehen päässä tapahtuu, kun hän huomaa olevansa Motonetin sijaan jättimarketin Bona-hyllyllä? Mitä tapahtuu, kun kontrolli katoaa ja elämänhallinta valuu käsistä?

 

11.3. Knucklebone Oscar & Marjo Leinonen – Rhythm ’n’ Gospel

Marjo Leinonen (laulu) & Knucklebone Oscar (kitara ja laulu) on kahden valovoimaisen esiintyjän yhteenliittymä. Martinuksen konsertin ensimmäisen puolikkaan materiaali on keulakuvien repertuaarista valittuja helmiä, joiden pääpaino on klassisissa gospeltunnelmissa. Jälkimmäisessä taas saamme kuulla Marjon ja Oscarin tuotannoista parhaimpia paloja, vahvassa soul- ja Rhythm'n'Blues -hengessä.

 

17.3. M-Klubi: Louie Blue K-18

Vakuuttavan kansainvälisen soundin omaava Louie Blue, käänsi monen musiikkivaikuttajan ja kuulijan pään julkaistessaan esikoissinkkunsa Confused kesällä 2019. Lahjakas ja itseoppinut Louie Blue toimii tiiviisti yhteistyössä Booa Music -tiiminsä kanssa. Artistin kulunut kesä täyttyi festarikeikoista, sisältäen nipun Suomen suurimpia festareita aina Ruisrockista Flow Festivaliin.

 

18.3. Tatu ja Patu, Elämä ja Teot

Tatu ja Patu, elämä ja teot on pullollaan hauskoja hetkiä, outoja asioita, riemukasta musiikkia ja ennennäkemättömiä paljastuksia. Linnateatterin uutuusnäytelmä on syväluotaus ja pintaraapaisu Outolan tunnetuimpien veljesten elämään. Sen tiedot perustuvat haastatteluihin ja saatavilla olleeseen arkistomateriaaliin.

 

25.3. Jesse Markin

Indiekomeetta Jesse Markinin odotettu toinen albumi NOIR ilmestyi kesäkuussa 2021. Musiikin tyylilajeja erittäin tyylitajuisesti yhdistelevä pitkäsoitto on ollut todellinen arvostelumenestys, jota mm. Helsingin Sanomat hehkutti arviossaan sanoin “Jesse Markinin uusi albumi on ihanaa musiikkia ja ylittää suvereenisti odotukset”.

 

7.4. Ursus Factory

Erityisesti riehakkaista keikoistaan tunnettua yhtyettä on usein tituleerattu yhdeksi Suomen parhaista livebändeistä. Ytimessä on duon saumaton yhteys, joka purkautuu soitossa puhtaana, vastustamattomana rock ’n’ rollin riemuna.

Ursus Factory on poikkeuksellinen helmi suomalaisella musiikkikentällä, jonka riehakas neo-garagerock rämisee, mutta tinkimättömästi melodiat edellä.

 

8.4. VIIVI

23-vuotias Universal Musicille ja Capitolille kiinnitetty VIIVI on lyhyessä ajassa noussut kotimaisen popin kiinnostavimpien tulokkaiden joukkoon. VIIVIn musiikki on modernia suomipoppia, jonka keskiössä on artistin persoonallinen laulusoundi sekä isot kertosäkeet. Upeaääninen laulaja julkaisi debyyttisinglensä "Sä päätit tän" vuoden 2022 alkupuolella.

 

9.4. Hevisaurus

Neljän dinosauruksen ja lohikäärmeen muodostama koko perheen suosikkiyhtye Hevisaurus syntyi ajatuksesta tehdä laadukasta hevimusiikkia lapsille ja lapsenmielisille. Räyhäkäs juraheviyhtye on julkaissut kahdeksan studioalbumia ja palkittu kaksi kertaa parhaan lastenmusiikkilevyn Emmalla.
 

14.4. M-Klubi: Pambikallio K-18

Pauliina Nymanin ja Lauri Kallion muodostama Pambikallio on hurmannut suomenkielisellä psykedeliapopillaan heti ensijulkaisuistaan lähtien. Yhtyeen unenomainen, pehmeä ja leikittelevä soundi kietoo kuulijan tiukasti verkkoonsa. Suloisen ja vastustamattoman ulkokuoren sisältä paljastuu kuitenkin häpeilemätön ja ravisteleva helmi.

 

19.5. M-Klubi: Isaac Sene K-18

Keväällä 2022 Uuden Musiikin Kilpailussa läpimurron tehnyt valovoimainen Isaac Sene on kiehtova laulaja/lauluntekijä, joka häikäisee charmillaan ja poikkeuksellisella lavakarismallaan. Vuonna 2020 debyytti-EP:nsä julkaisseen Isaac Senen pop-musiikki sekoittaa luontevasti vaikutteita mm. rock- ja jazz-musiikista.

 

Martinus Kino

15.3. Klo 18: Ready Player One

15.3. Klo 21: A.I. Artificial Intelligence

19.4. Klo 18: Interstellar

19.4. Klo 21: 12 Apinaa (Twelve Monkeys)

 

Tutustu kulttuuritalo Martinuksen koko tarjontaan Vantaan tapahtumakalenterissa.

Avainsanat

TapahtumatMusiikkiTeatteriElokuvat