Kuninkaan piknik Kuusijärvellä 10.6.

Uutinen

Asiasanat

Hakunilan suuralueKulttuuri

Kuninkaan piknik -tapahtuma järjestetään 10.6.2022 klo 11–17 Kuusijärvellä samoissa maisemissa, jossa kuningas Kustaa III aikoinaan nautti eväänsä.

Ihmisiä piknikillä Vantaan Kuusijärvellä.

Kaupunginmuseo tarjoaa mehua ja järjestää koko perheelle sopivaa ohjelmaa leikkien ja pihapelien parissa, mutta itse piknikkiin kannattaa varautua omin eväin. Alueella on  myös kahvila, josta voi ostaa syötävää. 

Kuningas viehättyi maisemasta

Vuonna 1775 kuningas Kustaa III matkasi Suurta rantatietä pitkin kohti Viipuria, kun näki upean maiseman ja halusi pysähtyä siihen piknikille. Tuo paikka on merkitty myös karttoihin, ja näin tarina kuninkaan piknikistä on säilynyt aina näihin päiviin saakka. Kuninkaan piknik tapahtui nykyisen Kuninkaanmäen alueella Kuusijärven rannalla. Piknikin aikana pääsee kuulemaan kuninkaan matkasta ja tutustumaan tuohon karttaan merkittyyn eväspaikkaan. 

Kuninkaan piknikissä ohjelmassa on pihaleikkejä, keppihevosrata, jättifortuna, kävynheitto, puujalkoja ja palapeli. Voi myös osallistua opastettuun kierrokseen kuninkaan piknikpaikalle. Aikuisille on lisäksi Tunnista esine -visailu.

Lisätietoja ja mahdolliset ohjelmamuutokset näet Vantaan tapahtumakalenterista. 

Avainsanat

TapahtumatKuusijärviMuseot