Lähde retkelle kevätluontoon – Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri 2022 on ilmestynyt

Uutinen

Pääkaupunkiseudun luontokohteisiin järjestetään tänä vuonna 125 opastettua retkeä, joiden tiedot on koottu vuoden 2022 luontoretkikalenteriin. Painetut kalenterit ovat jaossa kirjastoissa ja asiakaspalvelupisteissä.

Nuori lokki lentää järven rannassa.

Pääkaupunkiseudun luonto on uskomattoman monipuolinen, mikä näkyy vuoden 2022 luontoretkikalenterissa. Rikas eliölajisto ja monipuoliset luonnonympäristöt maisemineen avaavat aistit lähiluonnolle ja houkuttelevat tutustumaan luontokohteisiin myös naapurikaupungissa.

Luontoretkikalenterin opastetut retket ja puistokävelyt käynnistyvät muuttolintujen ihailulla toukokuussa ja päättyvät marraskuussa kaamosretkeilyyn ja taimenten kudun tarkkailuun. Retkikalenteri antaa eväitä vastuulliseen luonnossa liikkumiseen myös omatoimiretkillä. Sekä opastetuilla että omatoimiretkillä on helppo käydä julkisilla kulkuvälineillä.

Painettua luontoretkikalenteria jaetaan Vantaan, Helsingin, Espoon ja Kauniaisten kirjastoissa, asiakaspalvelupisteissä sekä luontotaloissa. Voit tutustua kalenteriin myös saavutettavassa pdf-muodossa verkossa.

Luontoretkikalenteri 2022(pdf, 2.5 MB)

Lintuteemaisia retkiä, perheretkeilyä ja monipuolista virkistystä

Luonnossa liikkuminen virkistää kehoa ja mieltä. Vuonna 2022 tarjolla on useita erityisesti hyvinvointiteemaisia luontoretkiä. Retkillä voi tutustua muihin luonnossa liikkujiin terveysturvallisesti. Retkistä jää hieno muisto ja paljon luontotietoa omilla retkilläkin hyödynnettäväksi. Pääkaupunkiseudun uudet asukkaat pääsevät retkien ja puistokävelyjen avulla tutustumaan uuteen asuinpaikkaansa.

Myös lintuharrastus saa potkua vuoden 2022 luontoretkiltä. Retkikalenteri kertoo vinkit ja listaa lintuteemaiset retket ja lintuopaspäivystykset. Vantaalla vietetään lintujen teemavuotta, Espoon Suvisaaristossa on avautunut uusi Bergön lintutorni ja Helsingin Lammassaareen valmistuu lintujen tarkkailuun suunniteltu iso piilokoju. Tutustu Vantaan lintuvuoteen.

Retkikalenterin tarjonnassa on myös uusia retkiä, kuten koululaisten digikasvioretki, Kauniaisten 50-vuotisjuhlavuoden monipuoliset teemaretket ja Helsingin saaristoon kuljettavat perheretket. Helsingin puistokävelyillä muistellaan myös tasan 70 vuotta sitten järjestettyjä kesäolympialaisia Kisakylään ja Olympiakylään tutustuen.

Tietoa luontoretkikalenterin retkistä

  • Retket ovat maksuttomia.
  • Jos retkeen kuuluu lauttamatka, osallistujat kustantavat sen itse.
  • Retkille on vapaa pääsy lukuun ottamatta joitain erityisretkiä, joihin on ennakkoilmoittautuminen.
  • Opastukset ovat pääosin suomenkielisiä, mutta osalla retkistä on myös ruotsinkielinen opastus.
  • Retkille osallistuminen ei edellytä huippukuntoa, tavallinen kunto riittää hyvin.
  • Perheretkillä liikutaan lasten ehdoilla. Osa retkistä on myös esteettömiä.

Retkien järjestämisessä seurataan pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ohjeistusta. Tulethan retkille vain terveenä.

Pääkaupunkiseudun kaupungit Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa ovat järjestäneet kuntalaisille maksuttomia, opastettuja luontoretkiä jo yli 30 vuoden ajan.

Tutustu Vantaan opastettujen luontoretkien sisältöön ja aikatauluun Retkeile luonnossa -sivulla.

Lisätietoja

Sinikka Rantalainen

050 318 0938 sinikka.rantalainen@vantaa.fi

Vantaan luontoretket

Pekka Paaer

050 590 0422 pekka.paaer@hel.fi

Helsingin luontoretket

Elina Nummi

050 388 1410 elina.nummi@hel.fi

Helsingin puistokävelyt

Katri Luukkonen

043 826 5253 katri.luukkonen@espoo.fi

Espoon luontoretket

Haltian asiakaspalvelu

040 163 6200 info@haltia.com

Suomen luontokeskus Haltian luontoretket

Anna-Lena Granlund-Blomfelt

050 323 6269 agb@kauniainen.fi

Kauniaisten luontoretket

Avainsanat

RetketLuonnon monimuotoisuusPääkaupunkiseutu