Lampaat ilahduttavat jälleen Kormuniityssä ja Koivuhaassa

Uutinen

Asiasanat

Eläimet
Lammas syö ruohoa.

Lampaat hoitavat maisemaa tänäkin kesänä laiduntamalla Hakunilan Kormuniityssä ja Tikkurilan keskuspuistossa Koivuhaassa. Lampaiden elämä ja karitsojen kasvaminen ovat mielenkiintoista seurattavaa kaikenikäisille katsojille.

Hakunilan Kormuniittyyn lampaat karitsoineen saapuvat toukokuun viimeisellä viikolla. Lampaat tulevat Iitistä Väinölän lammas- ja ratsutilalta. Koivuhakaan tuodaan noin 20 pässikaritsaa Haltialan tilalta kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Laitumelle tullessaan karitsat ovat noin kolmen kuukauden ikäisiä.

Lampaat laiduntavat vuorotellen kahdella eri lohkolla, jotta niille riittäisi jatkuvasti tuoretta ruohoa syötäväksi. Lisäksi lampailla on aitauksissaan juoma- ja ruokintapaikat sekä suojakatokset. Lampaiden elämää pääsee seuraamaan aitauksiin rakennetuilta katselupaikoilta.

Molemmissa aitauksissa lampaiden laidunkausi jatkuu lokakuun alkupuolelle tai kunnes ravinto laitumelta loppuu. Lampaita ei saa ruokkia omilla eväillä, jotta eläimet pysyisivät terveinä ja alue puhtaana jyrsijöistä ja linnuista. Tuoretta ruohoa voi tarjota lampaille katselupaikoilta. Aitaukseen meneminen on kielletty.

Kormuniityn lammasaitaus

  •  Rajautuu etelästä Kormuniitynojaan ja itäreunalta Hakunilan urheilupuistoon. Lammasaitaus kartalla.
  •  Pysäköinti Hakunilan uimahallilla (Sotungintie 17) tai urheilupuiston pysäköintialueella (Luotikuja 2).
  •  Lampaiden katselua varten on katselupaikkoja aitauksen etelä-, länsi- ja pohjoispuolella.

Koivuhaan lammasaitaus Tikkurilan keskuspuistossa

  •  Katselupaikoille pääsee kävellen ja pyöräillen Koisotien suunnasta puistokäytävää pitkin sekä Arboretumin tai Läntisen Valkoisenlähteentien kautta.
  •  Pysäköinti Arboretumissa (Meiramitie 2).
  •  Lampaisiin pääsee tutustumaan aitauksen etelä- ja itäosaan sijoittuvan katselupaikan kohdalta.
  • Lammasaitaus kartalla