Lapset ja nuoret tekijöinä Koivukylän asukastilan julkisivun pysyvässä valokuvateoksessa

Uutinen

Asiasanat

Koivukylän suuralueKulttuuriAsukkaatNuoret

Uuden Koivukylän asukastilan julkisivun ikkunapintaa tulee pysyvästi koristamaan Koivukylän lasten ja nuorten yhteinen valokuvateos ”Heijastuksia minusta”. Teoksen tekijöinä ovat Kytöpuiston koulun 4. luokan oppilasryhmä sekä Koivukylän koulun valinnaisen kuvataiteen 8. luokan oppilaat.

Koivukylän asukastilan valokuvateoksessa mukana oleva kuva

Kuva: Joose ja Koivukylän koulun 8.luokan oppilaiden työryhmä

Uuden Koivukylän asukastilan julkisivun ikkunapintaa tulee pysyvästi koristamaan Koivukylän lasten ja nuorten yhteinen valokuvateos ”Heijastuksia minusta”. Teoksen tekijöinä ovat Kytöpuiston koulun 4. luokan oppilasryhmä sekä Koivukylän koulun valinnaisen kuvataiteen 8. luokan oppilaat. Ryhmät ovat tutustuneet syksyn aikana koulun kuvataidetunneilla valokuvataiteilija-kuvataidekasvattaja Saara Malmströmin ohjauksessa vapaan kirjoituksen tekniikkaan, erilaisiin kuvausmetodeihin ja ryhmätyön merkitykseen taiteen tekemisessä.

 

Nuoremmat oppilaat toteuttivat valokuvat ryhmätöinä valomaalauksen tekniikkaa lähiluonnossa hyödyntäen. Yläkoulun oppilaat tutustuivat omakuvaan tutkimalla valokuvausta peilejä hyödyntäen, itselle merkityksellisessä ympäristössä.

 

“Oli upeaa saada työskennellä lasten ja nuorten kanssa ja kokea se mieletön ilmaisuvoima, joka heissä jokaisessa piilee. Lasten kanssa tutkimme elämän polkua ja sitä, miten erilaiseksi se meillä jokaisella muodostuu. Valomaalausteokset ovat ottaneet inspiraatiota lintujen lentoradoista ja siitä puhtaasta liikkeen ilosta, jota lapset ihan luonnollisesti hehkuvat”, Malmström kertoo.

 

“Nuorten kanssa tutustuimme omakuvan traditioihin, paneuduimme järjestelmäkameran manuaaliseen käyttöön ja syvensimme itseilmaisua eri metodeja käyttäen. Nuorten syvällinen ajattelu yhdistettynä kavereiden kanssa koettuun rentoon tekemisen iloon synnytti todella puhuttelevia, visuaalisesti kiinnostavia teoksia.”

 

Nuorilta saadun palautteen perusteella valokuvausprojekti oli hauska ja kiinnostava ja nuorten mukaan tällaista työskentelyä tarvitaan lisää.

 

“Tällainen palaute on hienoa ja ennen kaikkea tärkeää. Sellaisia projekteja, jotka vaalivat ihmisen perustarvetta, eli tarvetta tulla nähdyksi ja kuulluksi, tulisi olla paljon enemmän. Kun ihminen tulee nähdyksi ja kuulluksi, hän on automaattisesti osana rakentamassa hyvää ja toimivaa yhteiskuntaa”, Malmström painottaa.

 

Malmström kokoaa valokuvista teoksen, joka kattaa lähes puolet asukastilan ikkunapinnasta, läpäisten kuitenkin päivänvalon sisälle viihtyisään ja valoisaan asukastilaan. Valokuvateos valaistaan Koivukylän asukastilan avajaisten yhteydessä 20. joulukuuta klo 17 – 19. Valokuvateos on toteutettu Vantaan kaupungin myönteisen erityiskohtelun toimintaohjelman hankkeena, yhteistyössä Vantaan kulttuuripalveluiden kanssa.

Avainsanat

AsukastilaLapsetTaide