Lintuvuoden kuvakisan voitto ratkesi – voittokuvat pikkulepinkäisestä ja naakasta

Uutinen

Asiasanat

Ympäristö ja luonto

Vantaalla vietetään parhaillaan lintujen teemavuotta, minkä kunniaksi kaupunki järjesti elo-lokakuussa valokuvauskilpailun aiheesta ”Lintujen syksy”. Kisa järjestettiin yhteistyössä Tringa ry:n ja Suomen luonnonsuojeluliiton Vantaan yhdistys ry:n kanssa.

Miro Soranivan kuva pikkulepinkäisestä

Avoimen sarjan voitti Miro Soranivan kuva pikkulepinkäisestä.

Kisaan osallistui yhteensä 66 kilpailijaa, joista 62 avoimeen sarjaan ja neljä alle 16-vuotiaiden nuorten sarjaan. Osa kilpaan osallistujista lähetti useamman kuvan, ja yhteensä kuvia lähetettiin 143 kappaletta.

Avoimen sarjan voitti kuvausta ja lintujen tarkkailua harrastava Miro Soraniva kuvallaan ”Pikkulepinkäinen tähyilee saalista”. Tuomaristo kiitteli kuvaa hienoista väreistä ja tunnelmasta. Soraniva kertoo ottaneensa kuvan ollessaan linturetkellä Hanabölen pelloilla. ”Oli upea auringonlasku, päivän viimeisiä auringonsäteitä”, Soraniva kertoo.

Toiseksi avoimessa sarjassa sijoittui Jarmo Salmi kuvallaan ”Sinitiainen” ja kolmanneksi Olli Leino kuvallaan ”Kaatava katsahdus”.

Jarmo Salmi: Sinitiainen, avoimen sarjan 2. sija.

Olli Leinon kuva "Kaatava katsahdus", 3. sija.

Nuorten sarjan voitti Sara Armah kuvallaan naakasta. Tuomaristo kiitteli, että kuvaan oli saatu ikuistettua hauska tilanne. ”Innostuin osallistumaan kisaan nähtyäni ilmoituksen, ja lähdin kuvaamaan”, Sara kertoo. Kuva on Tikkurilasta.

Nuorten sarjan 1. sija, Sara Armahin kuva naakasta.

Toiseksi nuorten sarjassa sijoittui Enni Söderholm kuvallaan närhestä ja kolmanneksi Mette Nyberg kuvallaan sinisorsista.

Enni Söderholmin kuva närhestä, alle 16-vuotiaiden kilpailun 2. sija.

Nuorten sarjan 3. sija, Mette Nyberg.

Kisan tuomareina toimivat Vantaan kaupungin kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine, lintuvalokuvaaja Micha Fager ja lintuasiantuntija Jouni Lamminmäki. Voittajat ja toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet palkitaan luontoharrastuksiin liittyvin lahjakortein. Parhaasta sijasta palkitaan 400 euron, toisesta sijasta 200 euron ja kolmannesta sijasta 100 euron lahjakortilla.

Voittajat ja sijoittuneet julkistettiin keskiviikkona 14.12. Vantaan ympäristökeskuksessa järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa. Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistujille!

Tietoa lintuvuodesta osoitteessa vantaa.fi/lintuvuosi.