Martinlaakson lukiolle kunniamaininta Vuoden oppilaitos 2022 -kilpailussa

Uutinen

Asiasanat

KoulutusAsukkaatOpiskelijatOppilaat

VOAY:n puheenjohtaja Mika Koskinen ja pääluottamusmies Sami Markkanen luovuttivat kunniakirjan lukiolle 2.11.2022.

Opiskelijoita ja lukion henkilökuntaa vastaanottamassa kunniakirjaa halloween-kurpitsoilla koristellulla lavalla.

Kuva: Anne-Mari Anttila

Martinlaakson lukio sai kunniamaininnan valtakunnallisessa Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti -kilpailussa. Vanhempainyhdistys Sumppis ry ehdotti Martinlaakson lukiota mukaan kilpailuun. Tässä Opetusalan Ammattiliitto OAJ:n järjestämässä kilpailussa tunnustuksen saavat yksiköt, joiden toiminta on esimerkillistä ja jossa viihtyvät hyvin sekä opettajat että opiskelijat. Valinnan tekee OAJ:n hallituksen nimeämä palkintoraati. Kilpailu on järjestetty jo vuodesta 1991 alkaen.

Kunniamaininnan saamisen kriteerit liittyvät työyhteisöön, johtamiseen ja opiskelijoiden hyvinvointiin. Perusteluissa mainitaan, että Martinlaakson lukiossa opettajiin luotetaan ja heitä kannustetaan osallistumaan koulutuksiin ja kokeiluihin. Lisäksi perusteluissa sanotaan, että opiskelijoiden keskuudessa on hyvä yhteishenki ja hyvinvointi sekä luottamus ja arvostus opettajiin ja heidän ammattitaitoonsa. Myös rehtorin rooli oli kilpailussa menestymisessä merkityksellinen. Rehtori Salme Sulanderin kerrotaan olevan helposti lähestyttävä ja lukioonsa sitoutunut. Hän on onnistunut luomaan lukioon erittäin positiivisen ja innostavan ilmapiirin, mikä näkyy niin arjessa kuin juhlassa.  

Näin opiskelijat kommentoivat kunniamainintaa: 

- Tosi hienoa, että saatiin kunniamaininta, tuli oikeeseen osoitteeseen. Meillä on tosi innostava ja rento ilmapiiri, ja opettajat sekä rehtori ovat helposti lähestyttäviä jos jokin painaa mieltä, kertoo opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Siiri Vaahersalo.

-Ilmapiiri opiskelijoiden keskuudessa on ollut koko lukioajan hyvä ja koulussa on siksi helppo ja mukava olla. Opettajat ovat aina tukeneet ja heillekin voi matalalla kynnyksellä kertoa, jos mieltä painaa jokin asia. Rehtori ylläpitää positiivista ilmapiiriä yhteisössä, sanoo Aada Lindeman.

- Meillä on kyllä mun mielestä tosi mukavan rento ilmapiiri, jossa jokainen pääsee toteuttamaan omia lukio-opintoja omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Opettajat on tosi kannustavia ja ymmärtäväisiä opiskelijoita kohtaan, Jessica Johansson iloitsee.

VOAY:n puheenjohtaja Mika Koskinen ja pääluottamusmies Sami Markkanen luovuttivat kunniakirjan juhlallisesti 2.11. Marrasbileiden avajaisten yhteydessä. Marrasbileet ovat Martinlaakson lukion opiskelijoiden ja henkilökunnan uusi yhteisöllinen perinne, jossa pyritään saamaan kaikki mukaan johonkin itseä kiinnostavaan tekemiseen yhdessä muiden kanssa, esimerkiksi tanssimaan, laulamaan karaokea, askartelemaan kortteja, pelaamaan lautapelejä tai pingistä.  

Jutun kirjoitti Martinlaakson lukion markkinointitiimi.