Mitä on osallistuva budjetointi Vantalla? Tule seuraamaan Meidän Vantaa -seminaarin livelähetystä!

Uutinen

Asiasanat

Demokratia ja osallisuus

Meidän Vantaa -seminaarissa keskustellaan osallistuvasta budjetoinnista Vantaalla ja menetelmästä yleisesti 24.1. klo 10-12.30 Vantaan kaupungintalolla valtuustosalissa.

Meidän Vantaa -seminaari kokoaa yhteen osallistuvasta budjetoinnista innostuneita 24.1. klo 10-12.30 Vantaan kaupungintalolle valtuustosaliin (Asematie 7, 01300 Vantaa). Lähetystä voi seurata klo 10 alkaen pääkuvan paikalle ilmestyvästä striimistä. Seminaarissa on tarkoitus nostaa esiin osallistuvan budjetoinnin hyviä käytäntöjä ja keskustella osallistuvan budjetoinnin laajentumisesta koko Vantaalle.

Seminaarin ohjelmassa kuulet kaupunginjohtaja Ritva Viljasen avajaissanat Vantaan osallistuvan budjetoinnin historiasta ja tulevaisuudesta. Mielenkiintoisia alustuspuheenvuoroja on luvassa ainakin Helsingin kaupungin kehittämispäällikkö Kirsi Verkalta ja Sitran uusien vaikuttamisen tapojen asiantuntijalta Pauli Salorannalta.

Puheenvuorojen jälkeen sana on vapaa keskustelulle, jossa esiin nousevia huomioita on tarkoitus hyödyntää, kun osallistuvan budjetoinnin kehittämisryhmä laatii vantaalaista mallia osallistuvaan budjetointiin.

Tilaisuus on lähtölaukaus Vantaan kaupunginlaajuiselle osallistuvalle budjetoinnille, joten odotettavissa on myös uutisia siitä, mitä on luvassa.

Osallistuvaa budjetointia on tehty Vantaalla osana Myönteisen erityiskohtelun toimintaohjelmaa vuosina 2019–2021 kuudessa eri kaupunginosassa. Vantaan osallistuvan budjetoinnin aineistot löydät Osallistuvavantaa.fi-palvelusta.

Meidän Vantaa -seminaarin ohjelma

9.30 Kahvitarjoilu

10.00 Kaupunginjohtajan avaussanat

10.15 Alustuspuheenvuorot

11.30 Keskustelua, kysymyksiä

12.30 Tilaisuus päättyy

Ilmoittauduthan ystävällisesti etukäteen Osallistuvavantaa.fi-palvelussa, jotta osaamme varata oikean määrän kahvitarjoiluja.

Avainsanat

Osallistu ja vaikutaOsallisuus