Nuku yö ulkona -tapahtuma Kuusijärvellä, Korvenportissa ja Sipoonkorvessa

Uutinen

Vantaalla ja Sipoossa vietetään ensimmäisen kerran valtakunnallista Nuku yö ulkona -tapahtumaa Suomen luonnonpäivänä lauantaina 27. elokuuta kello 17 alkaen.

Telttailija rannalla yössä.

Nuku yö ulkona -tapahtuma houkuttelee yöksi luontoon.

Nuku yö ulkona -tapahtumilla rohkaistaan tutustumaan yön yli kestävään retkeilyyn. Tapahtumien tavoitteena on, että ohjattu ja yhdessä koettu yön yli kestävä retki madaltaa kynnystä lähteä omatoimisille metsäretkille jatkossa.

Ulkona nukkuminen on retkeilyä ja luonnosta nauttimista parhaimmillaan. Ulos voi lähteä nukkumaan yksin, perheen, kavereiden tai kumppanin kanssa. Yöpyä voi omassa majoitteessa, esimerkiksi teltassa tai riippumatossa Kuusijärvellä, Korvenportissa tai Sipoonkorven kansallispuiston merkityillä telttailupaikoilla: Ängesböle, Bisajärvi, Fiskträsk, Kalkkiruukki ja Bakunkärr. Tapahtuma päättyy sunnuntaina 28. elokuuta Kuusijärvellä klo 9 ja Korvenportissa klo 11.

Tapahtuman aikana Kuusijärvellä ja Korvenportissa järjestetään yöpyjille maksutonta ohjelmaa. Kuusijärvellä voi uida, osallistua metsäjoogaan ja polkujuoksuun, tulistella grillikodalla, syödä omia retkieväitä tai nauttia kahvilan antimista. Yöpyjät voivat myös saunoa telttasaunassa. Auringon laskiessa rannalla voi nauttia puhallinmusiikin sävelistä. Kuusijärven kahvila- ja saunapalvelut ovat tapahtuman aikana avoinna kaikille asiakkaille.

Korvenportissa yöpyjät voivat lähteä opastetulle retkelle lähiluontoon, testata tietämystään Sipoonkorpi-aiheisessa luontovisassa tai ihastella Sipoonkorpi-aiheista kuvaesitystä. Illan hämärtyessä on mahdollisuus kokea luonnossa meditatiivinen musiikkielämys. Esitys on kaikille avoin.

Ravintola Tilassa voi herkutella lauantai-iltana normaalia pidempään ja sunnuntain voi aloittaa maittavalla Tilan brunssilla. Voit myös grillailla omia eväitä, rapsutella lampaita sekä ihmetellä pihalla käyskentelevien ankkojen ja kanojen elämää. Lähimmän luontopolun päästä löytyy Fiskträsk-niminen järvi, johon voi pulahtaa.

Metsähallituksen retkineuvontapalvelu opastaa retkeilyyn liittyvissä kysymyksissä Kuusijärvellä ja Korvenportissa.

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussi liikennöi lauantaina 27.8. normaalia pidempään, aikataulut: www.sipoo.fi/hoponhopoff. Tapahtumiin suositellaan saapumaan bussilla.

Ilmoittautuminen ja ohjelmatiedot löytyvät tapahtumat.vantaa.fi- ja tapahtumat.sipoo.fi-tapahtumakalentereista. Sipoonkorven kansallispuistossa merkityillä telttapaikoilla yöpymiseen ei vaadita ilmoittautumista.

Nuku yö ulkona -tapahtuma on Suomen Ladun valtakunnallinen tapahtuma, jonka järjestävät yhteistyössä Sipoon kunta, Vantaan kaupunki, Vantaan Latu ja Polku ry sekä Metsähallitus.