Raskaan liikenteen pysäköintialueen rakentaminen Keimolaan alkaa – liityntäpysäköintipaikkoja poistuu käytöstä

Uutinen

Asiasanat

Kivistön suuralueLiikenne

Keimolaan, Hämeenlinnanväylän varteen, rakennetaan pysäköintialue raskaalle liikenteelle. Rakentaminen alkaa syyskuun kolmannella viikolla ja valmistuu vuoden loppuun mennessä. Paikat rakennetaan 22 ajoneuvolle.

Autoja tiellä

Alue rakennetaan Keimolanportin, Radioasemantien ja Syväkivenpolun väliin jäävälle alueelle, Hämeenlinnanväylän länsipuolella sijaitsevan huoltoaseman viereen (sijainti Vantaan karttapalvelussa).

Raskaan liikenteen ajoneuvojen kulku alueelle tulee tapahtumaan Hämeenlinnanväylältä huoltoaseman kautta pysäköintialueelle, eikä täten vaikuta lähialueen katujen liikenteeseen. 

Pysäköintialueen rakentamisen lisäksi alueella parannetaan jalankulun yhteyksiä Hämeenlinnanväylän joukkoliikennepysäkeille. Jalankulkijoille rakennetaan kulkuväylät Keimolanportilta Hämeenlinnanväylän itäpuolella olevan huoltoaseman pihan linja-autopysäkille sekä Syväkivenpolulta Hämeenlinnanväylän molemmin puolin oleville pysäkeille.

Pysäköintialueen valmistuttua Vantaalla on kaksi suurta, valtakunnallisesti raskasta liikennettä palvelevaa pysäköintialuetta, jotka mahdollistavat kuljettajien tarvitsemat lepotauot. Näistä toinen valmistui Katriinantielle Kiilan alueelle kesällä 2022. Lisäksi Vantaalla on useita pieniä pysäköintialueita, jotka palvelevat paikallisia kuljettajia.

Pysäköintialue toteutetaan Vantaan kaupungin ja valtion yhteistyönä, ja valtio maksaa rakentamiskustannuksista suurimman osan. Vantaan osuus on kymmenenneksen hinnasta, noin 100 000 euroa.

”Raskaan liikenteen taukopaikkojen puutteesta on puhuttu vuosikausia, joten on hienoa, kun pysäköintialue saadaan nyt yhteistyössä toteutettua”, kertoo Vantaan kaupungin suunnittelupäällikkö Markus Holm.

Muutoksia liityntäpysäköintiin

Rakentamisen aloittamisen myötä yksi Kivistön aseman kolmesta liityntäpysäköintialueesta, eli noin kolmasosa alueen liityntäpysäköintipaikoista, poistuu käytöstä. Tämän ei kuitenkaan arvioida aiheuttavan pulaa liityntäpysäköintipaikoista, sillä seurannan perusteella keskimäärin vain selvästi alle puolet pysäköintiruuduista on ollut käytössä.

Kaksi muuta yhä käyttöön jäävää liityntäpysäköintialuetta sijaitsevat nyt liityntäpysäköintikäytöstä poistuvan alueen eteläpuolella sekä Keimolanportin ja Vantaankoskentien välissä (alueet Vantaan karttapalvelussa).

Rakennettava alue poistuu liityntäpysäköintikäytöstä siten, että viimeinen mahdollinen pysäköintipäivä alueella on perjantaina 9.9. Tätä ennen alueelle asennetaan ajoneuvojen siirtokehotuskyltit.

Rakennustöiden ajan alueella on työmaaliikennettä, mutta kulkuväyliä ei suljeta. Työmaa-alueen ympäristössä pääsee siis liikkumaan normaalisti.

Avainsanat

PysäköiminenKeimolaKaupunki rakentaa