Ravustuskausi alkaa – hae lupasi Tikkurilan Vantaa-infosta

Uutinen

Ravustuskausi alkaa Vantaalla ja koko maassa torstaina 21. heinäkuuta kello 12. Vantaan kaupungin vesialueilla kausi päättyy 15. elokuuta kello 12, kun muualla ravustusta jatketaan pääsääntöisesti lokakuun loppuun saakka.

kuva jokirannasta.

Muistathan, että ravustus on Vantaan- ja Keravanjoilla sallittua ainoastaan suvantoalueilla.

Aikaisemmalla kauden päättämisellä halutaan suojella taimenien kutuvaellusta merestä. Kaikki pyydykset ja pyydysmerkit on tärkeää saada pois joesta kutuvaelluksen aikaan.

Ravustuslupia myydään Vantaan kaupungin vesialueille Vantaanjoessa ja Keravanjoessa. Ravustus on sallittua ainoastaan jokien suvantoalueilla. Mertojen asettaminen pyyntiin koski- ja virta-alueille on kiellettyä.

Ravustuslupia myydään Tikkurilan Vantaa-infossa Dixissä (Ratatie 11, 01300 Vantaa) vantaalaisille ravustajille hintaan 10 euroa / lupa. Lupia myydään enintään 5 kpl / ravustaja. Ravustukseen tarvitset lisäksi voimassa olevan kalastonhoitomaksun, jonka voit hankkia esimerkiksi Erälupien verkkopalvelusta.

Ravustajan saaliiksi nousee Vantaanjoesta ja Keravanjoesta täplärapuja. Rapukannat vaihtelevat alueittain, ja parhailta paikoilta voi saada hyviä saaliita.