Reflektor-festivaali levittää valotaiteen ilosanomaa Vantaalla 29.9.–2.10.

Uutinen

Valotaidefestivaali Reflektor Vantaa on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, jonka teokset ovat koettavissa tänä syksynä Koivukylän asemalta alkavan reitin varrella, Korson Lumosalissa ja Martinlaakson Kulttuuritalo Martinuksessa. Valotaiteen lisäksi festivaali esittelee myös ääni- ja videoteoksia.

Mies ottaa valokuvaa valotaideteoksesta

Reflektor-valotaidefestivaali nähdään Vantaalla jo neljättä kertaa.

Vantaan kaupungin kulttuurijohtaja Annukka Larkio iloitsee siitä, että Reflektor-valotaidefestivaali nähdään jälleen Vantaalla.

"Olen erittäin iloinen, että saumaton yhteistyömme Reflektor-valotaidefestivaalin kanssa jatkuu tänäkin vuonna. Vuoden pimein aika on pian täällä, joten mikä olisikaan parempi tapa nauttia pimenevästä syksystä kuin valotaiteen loisteessa", iloitsee Vantaan kaupungin kulttuurijohtaja Annukka Larkio.

"Pimeyteen ja valoon liittyy paljon ajatuksia, mystiikkaa, uskomuksiakin. Meistä jokainen löytää pimeyden ja valon symboliikkaa omasta elämästään. Aivan kuten Apulantakin hyvin kiteyttää Valot pimeyksien reunoilla -kappaleessaan:

Valot pimeyksien reunoilla
ovat toisinaan himmeitä ja harvassa
Sulla on sisälläs valtameren kokoinen voima
jonka sä voit oppaaksesi valjastaa".

Taidekävelylle Koivukylän pimenevään iltaan

Tapahtuma on suunniteltu Koivukylän asemalta alkavaksi reittimuotoiseksi kokonaisuudeksi, joka kuljettaa kävijät taiteen äärelle – ja joidenkin teosten kohdalla jopa niiden sisään. Koivukylän lisäksi tapahtuma levittäytyy Martinlaakson Kulttuuritalo Martinukseen ja Korson Lumosaliin, jossa näytillä on useista videoprojisoinneista koostuva tilallinen installaatio.

Kaikki Reflektor-tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Tapahtumat eivät ole täysin esteettömiä; osa tapahtumareiteistä sisältää vaikeakulkuisempia osuuksia, jotka on merkitty selkeästi reittikarttoihin. Reittikartat ja muut lisätiedot: www.reflektor.fi

Tapahtumaan suositellaan saapumaan erityisesti lähijunilla. Noin vartin välein Helsingistä ja Keravalta lähtevät K-junat pysähtyvät Koivukylässä sekä kaikilla muilla väliasemilla. Bussi- ja vaihtoyhteydet näet osoitteesta https://reittiopas.hsl.fi

Reflektor valaisee tänä vuonna myös Helsingin Malmilla 23.–25.9.2022 ja Espoon keskuksessa 6.–9.10.2022. Tapahtumakokonaisuuden tuottaa Sun Effects.

Lisää tapahtumasta Vantaan tapahtumakalenterista.

Reflektor Vantaa
29.9.–2.10.2022 klo 18–23
Koivukylä

Martinus-sali (Martinlaakso) klo 17–23
Lumosali (Korso) klo 17–23

Avainsanat

TapahtumatMartinlaaksoKoivukyläKorso