Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussi vie jälleen Sipoonkorven kansallispuistoon

Uutinen

Sipoonkorven kansallispuistoon pääsee taas vaivattomasti ja ekologisesti Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussin kyydissä. Bussi alkaa jälleen liikennöidä lauantaina ja palvelee kansallispuistossa kävijöitä koko kesäkauden ajan viikonloppuisin. Reittiä operoi kuljetusyhtiö Taksikuljetus Oy lauantaisin ja sunnuntaisin 7.5.-30.9.2022 välisenä aikana.

Sudentassun silta

Sudentassun silta

Bussin reittiä on uudistettu viime vuodesta. Nyt uutuutena bussireitille pääsee myös Mellunmäen metroasemalta, sillä reitti kulkee Tikkurilasta Sipoon kautta Mellunmäkeen. Pysäkkejä on yhteensä kymmenen. 

"Reittimuutos tehtiin viime kauden matkustajamäärien sekä kauden jälkeen tehdystä asiakaskyselystä tulleiden toiveiden perusteella. Toivomme, että bussi palvelee nyt entistä paremmin retkeilijöiden tarpeita ja antaa yhä useammalle mahdollisuuden kokea vaivattomasti luontoelämyksiä kansallispuistossa", Sipoon elinkeinopäällikkö Katri Roivainen sanoo. 

Sipoonkorven alueelle on ennen bussia ollut vaivalloista saapua ilman omaa autoa. Myös kävijämäärien kasvu on aiheuttanut parkkipaikkojen ajoittaista loppumista ja sen myötä luvatonta pysäköintiä maastossa ja teiden varsilla. 

Kahden euron kertalipulla Suomen metsäisimpään metsään

Hop-On Hop-Off-bussi mahdollistaa myös yhdensuuntaiset vaellukset esimerkiksi Vantaan Kuusijärveltä kansallispuiston läpi Sipoon Korvenportille. Myös koiran saa ottaa mukaan bussiin.

Bussin kertalipun hinta on 2 euroa, ja alle 7-vuotiaat lapset matkustavat veloituksetta. Maksu suoritetaan kuljettajalle, ja maksuvälineinä toimivat käteinen ja maksukortit.

Sipoonkorvessa nautit erämaasta ja perinnemaisemista

Sipoonkorven kansallispuisto on sekoitus erämaata ja perinnemaisemia. Puistossa tavataan lähes kaikki eteläsuomalaiset metsänisäkäs- ja lintulajit. Sanotaanpa Sipoonkorpea Suomen metsäisimmäksi metsäksi. Sipoonkorvessa kulkee myös paljon merkittyjä reittejä, joista kokenut sekä kokemattomampikin luonnossa liikkuja löytää itselleen sopivan mittaisen ja maastonmuodoiltaan soveltuvan reitin. 

Bussireitin varrella on myös muita kiinnostavia vierailukohteita, joihin voi halutessaan suunnata bussilla kansallispuistokäynnin lisäksi. 

"Vantaalla Kaskelanrinteen pysäkin lahistöllä on Laila Pullisen veistospuisto ja Håkansbölen kartanopuisto, jonka vehreässä puistossa saa liikkua vapaasti. Sipoon puolella mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat puolestaan Sipoon vanha ja uusi kirkko, sekä kävelymatkan päässä bussin pysähtymispaikasta oleva Nikkilän entinen mielisairaala-alue, jossa on monipuolista kulttuuritarjontaa", kertoo Kuusijärven alueen koordinaattori Anniina Laitala.

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussin aikataulut ja reittikartat

Tiedot tulossa myös HSL:n reittioppaaseen.

Avainsanat

YmpäristöKuusijärviKesä