Sulkapallon Suomen mestaruudet ratkotaan tällä viikolla Vantaalla

Uutinen

Asiasanat

Myyrmäen suuralueLiikunta ja ulkoilu

Yonex Sulkapallon SM-kisat 2022 Vantaan Energia Areenalla 9.-11.6.

Sulkapalloilija vuoden 2021 SM-kisoissa

Kuva: Jere Kokko

Viime vuonna kaksinpeleihin saatiin upouudet Suomen mestarit, kun nuoret lupaukset Joakim Oldorff ja Nella Nyqvist nousivat palkintokorokkeelle ensimmäistä kertaa. 

Sekanelinpelin Suomen mestareita ovat Anton Kaisti ja Iina Suutarinen. Naisten nelinpeleissä hallitsevat mestarit Mathilda Lindholm ja Jenny Nyström lunastivat tittelin uudelleen. Miesten nelinpelin mestaruuden voittivat Miika Lahtinen ja Jere Övermark.

Sulkapalloliitto uudisti palkintorahakäytäntöjä viime vuonna yhdenvertaisempaan suuntaan. Nyt kaikkien pelimuotojen voittajat saavat saman arvoisen palkintorahan. Viime vuonna lanseerattiin myös Peter Bruunin suunnittelema kiertopalkinto naisten nelinpeliin. Tämän vuoden kisassa jaetaan ensimmäistä kertaa sekanelinpeliin kiertopalkinto ”Sulkapallon supervuosi 2021”. Palkinto on kuvanveistäjä Timo Suvannon veistos.

"Vuosi 2021 oli monella tapaa poikkeuksellinen. Järjestimme Suomessa ensimmäiset aikuisten EM-kilpailut sekä MM-kilpailut. Uskon, että vuosi jää Sulkapalloliiton historiankirjoihin melko erityisenä, siksi halusimme jättää siitä pysyvän muiston myös sulkapalloyhteisölle", toiminnanjohtaja Ville Valorinta kuvaa.

Uuden palkinnon sekanelinpelin Suomen mestareille luovuttaa supervuoden aikainen hallituksen puheenjohtaja Jaakko Mäki-Petäjä.

SM-kisojen finaalitapahtuma alkaa lauantaina 11.6. juhlallisesti, kun Sulkapallon Hall of Fameen nimetään kolme uutta henkilöä. Energia Areenalla on myös kattavat välinemessut koko kilpailun ajan.

Sulkapallon SM-kisoja on järjestetty vuodesta 1955 asti. 

Liput:

Päivälippu 15 €
Tapahtumalippu molemmille päiville (pe & la) 25 €
Torstaina vapaa pääsy.
Liput myydään ovelta, korttimaksu.

Tämän vuoden kisan arvonta on julkaistu ja voit tutusta siihen täältä.

Kilpailun aikatauluun voit tutustua tästä.

 

Avainsanat

TapahtumatUrheiluMyyrmäkiLiikunta