Suuret Oluet – Pienet Panimot saapuu jälleen Vantaalle

Uutinen

Asiasanat

Tikkurilan suuralueKulttuuriAsukkaat

Vantaan Suuret Oluet – Pienet panimot -pienpanimojuhla (SOPP) avataan torstaina 9.6. Tikkurilan Peltolan torilla. Tapahtuma järjestetään kolmipäiväisenä torstaista lauantaihin 9.-11.6.

Ritva Viljanen vuoden 2021 SOPP-tapahtumassa

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen lausui avaussanat vuoden 2021 SOPP-tapahtumassa.

Vantaan SOPP:ssa pääosassa ovat pienpanimoiden tuotteet. Mukana on 11 kotimaista käsityöläispanimoa ja viisi ruokatoimijaa. Terassi on avoinna torstaina ja perjantaina klo 15-24 ja lauantaina klo 12–24. Anniskelu päättyy klo 23.30 ja sisäänkäynti suljetaan klo 23.00.

Alueelle on vapaa pääsy klo 18 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään ovella 15 euron sisäänpääsymaksu (ennakkoon Tiketistä 12 €), joka sisältää olutlasin. Pöytiä voi varata ennakkoon Tiketistä.

SOPPin ohjelmana on viime vuonna lisätty yleisölle avoimet oluttastingit, joihin voi tulla yksin, kaksin tai kavereiden kanssa. Tastingeja vetävät Suomen olutalan huiput. Tastingeja järjestetään myös Vantaalla, ja niihin voi varata lippuja Tiketistä tai paikan päältä.

SOPP tarjoaa myös alkoholittomia juomia sekä kotimaista ruokaa. Ruokatarjonnasta vastaavat Kusmiku food truck, Ruisherkku, Kuivalihakundi ja Haapasalon Hatsapuri.  Alueella on myös pienpanimomyymälä, SOPP SHOP, josta voi ostaa mukaan enintään 5,5-prosenttisia käsityöläisjuomia. Myymälä on avoinna klo 12–21.

SOPPin järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy. Perheyrityksen perustaja Pekka Kääriäinen kertoo, että SOPP-tapahtuma täyttää tänä vuonna 20 vuotta, ja se järjestetään tänä kesänä peräti kuudessa kaupungissa eri puolilla maata. SOPP:n järjestäminen on mahdollisuus kotimaisille Pienpanimoliiton jäsenyrityksille maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaitaan.

”Uskomme, että kesästä tulee vilkas. Toivottavasti mahdollisimman moni oluen ystävä löytää tiensä Tikkurilan Torille tapahtumaamme. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka yhdistää ihmisiä. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa”, Kääriäinen sanoo.

Mukana olevat panimot ja muut juomatoimijat:

www.suuretoluet.fi

Suuret Oluet – Pienet panimot Vantaan tapahtumakalenterissa.

 

 

Avainsanat

TapahtumatTapahtumien VantaaTikkurila