Taidemuseo Artsin ajankohtainen Tosiseikoista esitetty tilanne -näyttely saa jatkoaikaa maaliskuulle

Uutinen

Asiasanat

Myyrmäen suuralueKulttuuri

Taidemuseo Artsissa esillä oleva näyttely Tosiseikoista esitetty tilanne saa jatkoaikaa 12.3.2023 asti. Näyttely on kahden taiteilijan, Diego Brunon ja Minna Henrikssonin, ensimmäinen yhteisnäyttely. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kuvassa Diego Brunon teos We Can Make That Theet Gritting Visible, 2022. Kuva Anna Autio.

Näyttelyn nimi viittaa oikeudenkäynneissä käytettyyn lainsäädännölliseen termiin, joka kuvaa niissä esillä olevaan asiaan liittyvää tosiasiatietoa - oli se sitten asian kannalta suotuisaa tai kielteistä. Näyttelyssä taiteilijat tarkastelevat teostensa kautta poliittista vakaumusta ja yhteisöllistä sitoutumista.  

”Näyttely on herättänyt keskustelua ja olemme saaneet monipuolista palautetta. Tämä on aina kiinnostavan ja ajankohtaisen näyttelyn merkki”, kertoo museopalveluiden päällikkö Marjo Poutanen. 

Minna Henriksson on tehnyt näyttelyyn kaksi uutta taideteosta, jotka muodostavat dialogin historian ja tämän päivän välille. Toinen niistä kertoo maanalaisesta vastarinnasta ja sotakarkureista toisen maailmansodan aikana erityisesti Vantaalla ja Myyrmäessä.  Lisäksi mukana on kokonaisuus, joka liittyy venäläisen avantgardetaiteilijan Ivan Kliunin (1873–1943) abstraktin teoksen väärennökseen.  

Diego Brunon videoteos ja valokuvat käsittelevät Bolivian poliittista liikehdintää vuosien 2003–2019 aikana. Bruno tutkii teoksissaan sitä, miten poliittisen taistelun kokemusta on mahdotonta tavoittaa kokonaisvaltaisesti, sillä kokemuksen kertomisesta jää aina jotain pois. Näiden rinnalla näyttelyssä on piirustuksia aiemmin alkaneesta sarjasta Interruptions.  

Näyttelyyn järjestetään kaikille avoin näyttelyjohdanto suomeksi torstaisin klo 17. 

Näyttely on avoinna ti, ke 11–18, to 13–20 / pe, la, su 11–16.  Vapaa pääsy. 

Vantaan taidemuseo Artsi, Myyrmäkitalo, Paalutori 3, 01600 Vantaa. 

Tarkemmat tiedot yleisötapahtumista artsimuseo.com/tapahtumat    

Avainsanat

MuseotNäyttelyt