Tikkurilan Asematie muutetaan kävelykaduksi – muutostyöt alkavat 22.5.

Uutinen

Asiasanat

Tikkurilan suuralueLiikenneRakentaminen

Tikkurilan keskustan Asematielle on tiedossa muutoksia, kun katu muutetaan kävelykaduksi. Varsinaiset rakenteelliset muutokset toteutetaan vaiheittain.

Asematie Tikkurilassa

Asematie

Kävelykadut ovat jalankululle ja pyöräilylle tarkoitettuja kulku- ja oleskelualueita. Tieliikennelain mukaan kävelykadulla jalankulkijalle on annettava esteetön kulku.

Asematien muutos kävelykaduksi tarkoittaa, että jatkossa ajo kadulla on sallittu vain kadunvarren kiinteistöille suuntaaville ja huoltoajoneuvoille. Läpiajo ja pysäköinti sen sijaan kielletään. Huoltoajoneuvon saa kuitenkin edelleen pysäyttää huollon vaatimaksi ajaksi.

Ensi vaiheessa remontoidaan Asematien osuus taidetalo Galleria K:n länsipäädystä Vehkapolulle. Kadun molemmille reunoille tulee kivetyt alueet, ja kadun keskelle asfaltoitu kaistale. Asematien pohjoisreunaan sijoitetaan puita, penkkejä, pyörätelineitä, katuvalot, roska-astioita ja istutuslaatikoita. Muutostyöt alkavat maanantaina 22.5., ja valmista on tavoitteena olla lokakuun 2023 lopussa.

Kulku jalan, pyörällä ja autolla on mahdollista Asematiellä koko muutostöiden ajan, mutta autolla ajo on sallittua enää kadun varren tonteille suuntaaville ja huoltoajoneuvoille. Kulku Asematien kaikille tonteille on mahdollista koko muutostöiden ajan. Autolla ajo kadulla muuttuu yksisuuntaiseksi lukuun ottamatta aivan kadun läntisintä osaa Kielotien ja työmaan välissä. Kadun yksisuuntaisella osuudella ajo tapahtuu Kielotieltä Ratatielle päin. Rakennustöiden alettua Asematien varrella olevat pysäköintipaikat poistuvat käytöstä.

Asematien itäpäähän kävelykatu toteutetaan aluksi liikennemerkein ja tuomalla kadulle istutuslaatikoita ja asentamalla pyöräpysäköintitelineitä. Kadun pintaan maalataan myös pysäköintiruutuja sähköpotkulaudoille. Muutokset tehdään touko-kesäkuun aikana.

Asematien ja sen ympäristön kehitys jatkuu tulevina vuosina

Koko Asematien remontointi kävelykaduksi tapahtuu vaiheittain.

Asematie itäpään eli Vehkapolun ja Ratatien väliset muutokset toteutetaan aikanaan kauppakeskus Tikkurin korttelin muutosten yhteydessä. Korttelin alueelle laaditaan parhaillaan asemakaavamuutosta, jolla kortteliin kaavoitetaan asuntoja, palveluita sekä liike- ja toimitiloja.

Myös aivan kadun läntisin, Kielotiehen liittyvä osuus tullaan remontoimaan. Aikatauluun vaikuttavat muun muassa Kielotien mahdolliset muutostyöt. Kielotielle suunnitellaan ratikkaa, jonka rakentamisesta päätetään 22.5.

Avainsanat

Kadut