Tikkurilan jokirannassa juhlistetaan kekriä tulitaiteen hehkussa

Uutinen

Tikkurilan jokirannassa vietetään kekriteemaista juhlaa pyhäinpäivän viikonloppuna 4.-5.11. Ohjelmassa on esimerkiksi kekri-teemaisia työpajoja, teatteria, historiakävely, näyttelyitä, elokuvia, avoimia ovia ja musiikkia moneen makuun.

Maria Baricin tulitaiteilijoita

Maria Baric Companyn tulitaiteilijat esiintyvät kekrijuhlassa.

Ohjelmaa tarjoavat jokirannan tuntumassa sijaitsevat Vantaan kaupunginmuseo, Lastenkulttuurikeskus Pessi, Kulttuuritehdas Vernissa, Taiteilijatalo Gjutars, Kotiseututalo Påkas, Tiedekeskus Heureka, Silkkitehtaan teatterit Teatteri Vantaa ja Tanssiteatteri Raatikko, elokuvateatteri Bio Grand sekä Sokos Hotel Vantaa. Myös jokirannan kahvilat ja ravintolat yllättävät kekriteemalla.

Kekri on yhteisöllinen syysjuhla, jota on alun perin vietetty sadonkorjuutyön valmistumisen ja työvuoden päätöksen kunniaksi. Juhlissa oli tapana nauttia satokauden antimia, kertoa tarinoita, leikkiä, laulaa ja ennustaa tulevan vuoden tapahtumia.

Tikkurilan jokirannan toimijat herättelevät jokirannassa kekriperinteen, johon yhdistellään nykyaikaista ja monikulttuurista esitystaidetta. Perjantaina pimeän laskeuduttua Valon juhla -ulkoilmaesitys valaisee Heurekan edustan säkenöiväksi valo- ja tulitaiteen estradiksi. Teosten visuaalisuus kietoutuu elävän tulen ympärille. Valon juhlan toteuttaa tuli- ja katuteatteriin erikoistunut Maria Baric Company yhteistyössä Vantaan kulttuuripalveluiden kanssa.

Tikkurilan jokirannan kekrijuhlan ohjelma on nähtävissä Vantaan tapahtumakalenterissa.