Tule testaamaan terveyskuntosi

Uutinen

Asiasanat

Liikunta ja ulkoiluTerveys

Vantaan liikunnanohjaajat ja ikiliikkujat -hanke tarjoavat elokuussa kaksi maksutonta testipäivää oman terveyskunnon selvittämiseksi 11.8. ja 23.8.

Mitä testit kertovat hyvinvoinnistasi?

Mitä testit kertovat hyvinvoinnistasi?

Testipäiviä on kaksi: 

  • Torstai 11.8. Tikkurilan uimahalli, Läntinen Valkoisenlähteentie 50, (voimistelusali + kokoustila)
  • Tiistai 23.8. Myyrmäen urheilutalo, Myyrmäenraitti 4, (iso voimistelusali + pieni voimistelusali) Testaukset aloitetaan klo 10.15, ja ne päättyvät klo 12.00.

Testit:

  1. Lihaskuntotestit: 30 s dynaamiset toistotestit, jossa testataan jalkojen, vatsa-, selkä- ja käsilihasten voimaa. Testi sopii niin työikäisille kuin senioreille (liikkeitä lattiatasolla). HUOM. testin tulostaulukko on suunnattu 30–65-vuotiaille, mutta testiin voi osallistua myös yli 65- vuotiaat.
  2. Liikkuvuus: Testataan hartiaseudun liikkuvuutta sekä selän sivutaivutusta. Testi sopii kaikille.
  3. SPPB-testi, lyhyt fyysisen suorituskyvyn testistö: Testi on suunnattu toimintakyvyltään heikentyneille senioreille. Testistössä on kolme osaa: tasapainotesti, kävelynopeustesti (4 m) ja tuolilta ylösnousutesti.

Mittaukset:

  1. Puristusvoima: Käden puristusvoima on helppo tapa arvioida oman kehon ikääntymistä ja vanhenemista. Puristusvoima kuvaa hyvin yleistä lihasvoiman tasoa ja antaa viitteitä terveydestä. Testi sopii kaikille.
  2. Kehonkoostumusvaaka: Vaa'an avulla voi mitata helposti kehon painon, rasvaprosentin, lihasprosentin, sisäelinrasvan. Laite laskee automaattisesti myös painoindeksin. Mittausta ei suositella raskaana oleville tai henkilöille, joilla on sydämentahdistin.

 

Voit valita minkä testin haluat tehdä, tai tehdä kaikki kerralla. Testit ovat maksuttomia, tule paikanpäälle ilmoittautumatta!

Testipäivät tarjoaa Vantaan liikunnanohjaajat ja ikiliikkujat -hanke.

 

Lisätietoa p. 09 8392 4601,

suositeltavat soittoajat ma-ti ja to-pe klo 9.00─11.00.