Vantaa järjestää lintuvuoden kunniaksi valokuvauskilpailun teemalla ”Lintujen syksy”

Uutinen

Asiasanat

Ympäristö ja luonto

Vantaalla vietetään parhaillaan lintujen teemavuotta. Vuoden kunniaksi järjestetään kaikille avoin valokuvauskilpailu aiheesta ”Lintujen syksy”.

Västäräkki rannalla

Västäräkki rannalla. Kuvaaja Janne Keränen.

Kilpailun järjestää Vantaan kaupunki yhteistyössä Tringa ry:n ja Suomen luonnonsuojeluliiton Vantaan yhdistys ry:n kanssa. Kilpailussa on kaksi sarjaa: avoin sarja ja alle 16-vuotiaiden sarja. 

Kisaan voi osallistua digikuvalla tai -kuvilla, jotka on otettu Vantaan alueella kilpailuaikana 1.8.–31.10. Kuva tai kuvat tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen lahiluonto@vantaa.fi viimeistään 5.11.2022. Valokuvaaja voi lähettää kisaan enintään kolme kuvaa. 

Kisan tuomareina toimivat Vantaan kaupungin kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine, lintuvalokuvaaja Micha Fager ja lintuasiantuntija Jouni Lamminmäki. 

Tuomaristo valitsee ja palkitsee kilpailun molempien sarjojen kolme parasta kuvaa. Valitut palkitaan luontoharrastuksiin liittyvin lahjakortein. Parhaasta sijasta palkitaan 400 euron lahjakortilla, toisesta sijasta 200 euron, ja kolmannesta sijasta 100 euron lahjakortilla. 

Kilpailun säännöt ja tietoa lintuvuodesta osoitteessa vantaa.fi/lintuvuosi. 

Vantaalla jo vuosia vietettyjen luonnon teemavuosien tarkoitus on nostaa esiin vantaalaista luontoa ja tarjota kuntalaisille teemaan liittyvää ohjelmaa. Lintuvuonna kiinnitetään erityistä huomiota monen tutun ja aiemmin yleisenkin lajin muuttumiseen uhanalaiseksi.

Avainsanat

Ympäristö