Vantaa kannustaa asukkaita sähköisten laskujen käyttöön

Uutinen

Hei vantaalainen! Tiesithän, että voit vastaanottaa Vantaan kaupungin laskuja paperittomasti?

Suurimman osan Vantaan kaupungin ja sen liikelaitosten lähettämistä laskuista voi saada sähköisinä. E-lasku on nopea ja kätevä tapa vastaanottaa esimerkiksi lasten päivähoidon, hammashoidon tai aikuisopiston kurssien laskut.

Kun seuraavan kerran saat laskun kaupungilta, lue sen sisältö hieman tavallista tarkemmin. Jos laskun voi jatkossa saada sähköisenä, saat e-laskusopimuksen tekemiseen tarvittavat tiedot paperilaskun tilisiirtolomakkeelta.

Kahdeksan syytä valita sähköinen lasku

  1. Nopeus. Kun sähköinen lasku on lähetetty, se saapuu verkkopankkiisi tuossa tuokiossa!
  2. Turvallisuus. Tieto siirtyy luotettavasti kaupungin laskutusjärjestelmästä suoraan verkkopankkiisi.
  3. Helppous. Sinun ei tarvitse täyttää paperilaskussa olevia maksutietoja verkkopankkiisi, vaan voit keskittyä tarkistamaan tiedot ja sitten hyväksyä laskun.
  4. Ympäristöystävällisyys. Sähköiseen laskuun ei kulu paperia, painomustetta eikä laskun toimittamisesta synny juuri lainkaan päästöjä.
  5. Roskattomuus. Paperilaskut muuttuvat ajan myötä paperiroskaksi.
  6. Tietoturva. Laskut saattavat sisältää arkaluontoisia tietoja, kuten henkilötietoja. Paperilaskuja ei kannata heittää esimerkiksi paperinkeräykseen sellaisenaan, vaan ne täytyy silputa huolellisesti. Sähköisistä laskuista ei synny tietoturvan kannalta hankalaa jätettä.
  7. Säilyttämisen helppous. Jos haluat, e-laskut voi tallentaa ja arkistoida ilman fyysisiä kansioita.
  8. Taloudellisuus. Sähköinen lasku on paperilaskua edullisempi. Mitä useampi vantaalainen tilaa laskunsa sähköisenä, sitä pienemmät kulut laskutuksesta kaupungille kertyy. Isossa kaupungissa pienistäkin kuluista kertyy helposti suuria summia. Jos laskutus voidaan tehdä edullisemmin, kaupunki voi käyttää säästyneet rahat muiden palveluiden tuottamiseen.

Laskutus-sivuilta löydät listan kaikista laskuista, joita Vantaan kaupunki toimittaa sähköisesti.

E-lasku on digitaitoisen ja vastuullisen vantalaisen fiksu valinta – sopisiko se myös sinulle?

Avainsanat

LaskutusAsiakasmaksut