Vantaan kansainvälisen koulun oppilaat istuttivat puita tukeakseen maahanmuuttajien kotoutumista Vantaalla

Uutinen

Tänään Vantaan kansainvälisen koulun oppilaat, vanhemmat ja opettajat ovat istuttaneet puita Kartanonkoskella tukeakseen maahanmuuttajien kotoutumista. Monikulttuurinen verkosto Moniheli ry ja Marttaliitto järjestävät toukokuussa puunistutustapahtumia maahanmuuttajille kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomen.

Underwoodin perhe istuttaa puun

Brittiläinen Underwoodin perhe istuttaa puun

Moniheli ry:n toiminnanjohtaja Abdirahim Hussein kertoo, että ajatus puunistutuksesta syntyi vuonna 2008 kun hän haki Suomen kansalaisuutta. Hän koki, ettei vielä kuulunut yhteiskuntaan ja halusi tehdä jotakin konkreettista. Moniheli ry:ssä innostuttiin ajatuksesta ja vuosi sitten ensimmäinen puunistutustapahtuma järjestettiin Helsingissä. Vantaa on tänä vuonna ensimmäisen kerran mukana.

-Ideana on, miten saadaan vieraskieliset juurtumaan Suomeen konkreettisella tavalla. Se että he saavat passin ei riitä. Se ei ole seremoniallista. Kun istutamme puun, laitamme omia juuriamme maahan. Näin kuulumme yhteiskuntaan ja pidämme huolta tästä maasta, Hussein kertoo.

Moniheli ry:n on ollut mukana istuttamassa lähes 2000 puuta viiden päivän aikana.

-Symbolisen teon lisäksi puiden istuttaminen on ilmastoteko, kertoo Moniheli ry:n viestintäpäällikkö Raakel Kumpunen.

Mukana istuttamassa puita on myös brittiläinen Eddie Underwood lastensa Victorian ja Felixin kanssa. Lapset opiskelevat Vantaa International Schoolissa. Perhe muutti Aviapoliksen alueelle kolme vuotta sitten.

-Rakastamme Aviapoliksen maaseutumaisuutta. Täällä on vehreämpää ja terveellisempää asua kuin keskustassa. Lisäksi täällä on paremmin tilaa ja ilmapiiri on mukava, kiittelee Eddie Underwood.

Victoria ja Felix tarttuvat innokkaasti lapion varteen istuttaakseen tammen kenialaisen luokkakaverinsa Carltonin kanssa. Kysyin ovatko he istuttaneet puita aiemmin.

-Vain limepuun omaan pihaamme, vastaa Victoria iloisesti.