Vantaan nuorisovaltuusto haluaa parantaa kouluruuan laatua ja ehkäistä nuorten väkivaltaisuutta

Uutinen

Vantaan nuorisovaltuusto haluaa vuonna 2023 vaikuttaa kouluruokaan sekä ennaltaehkäistä ja vähentää nuorten jengiytymistä ja väkivaltaa. Edellisvuosien tapaan tavoitteena on myös viestinnän sekä koulu- ja oppilaitosyhteistyön kehittäminen.

Nuorisovaltuusto Kukonnotkon leirikeskuksessa 2023

Nuorisovaltuusto Kukonnotkon leirikeskuksella 2023

Vuoden 2023 tärkeitä teemoja Vantaan nuorisovaltuustolle ovat kouluruoan laadun parantaminen sekä nuorten jengiytymisen ja väkivallan ennaltaehkäisy ja vähentäminen. Nuorisovaltuusto vaikuttaa näihin teemoihin aloitteiden ja kannanottojen avulla. Se haluaa edistää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia muun muassa suunnittelemalla ja toteuttamalla Pride-tapahtumaa Vantaalla.

Nuorisovaltuuston tavoitteena kuluvana vuonna on kehittää viestintää ja tavoittaa yhä enemmän nuoria. Se kertoo asioistaan Facebookissa, Instagramissa, TikTokissa ja Twitterissä. Nuorten tavoittamiseksi nuorisovaltuustolla on virtuaalinen idealaatikko, johon kuka tahansa vantaalainen nuori voi jättää ideansa nuorisovaltuuston käsiteltäväksi.

Nuorisovaltuusto tavoittaa nuoria ja innostaa heitä vaikuttamaan toteuttamalla koulukiertueen, jolla kannustetaan asettumaan ehdolle ja äänestämään syksyn 2023 nuorisovaltuustovaaleissa. Koulujen oppilaskuntien sekä lukioiden ja ammattikoulujen opiskelijakuntien kanssa tehtävää yhteistyötä on tarkoitus vahvistaa. Nuorisovaltuusto haluaa tehdä myös yhteistyötä muiden kaupunkien nuorisovaltuustojen kanssa.

Vahvempaa vuoropuhelua ja kohtaamista päättäjien kanssa nuorisovaltuusto tavoittelee vahvistamalla yhteistyötä lasten ja nuorten valtuutettujen kanssa. Lasten ja nuorten valtuutetut toimivat nuorisovaltuutettujen tukena ja osallistuvat nuorisovaltuuston kokouksiin, vievät lasten ja nuorten näkemyksiä päätöksentekoon ja tapaavat lapsia ja nuoria heidän omissa toimintaympäristöissään.

Nuorisovaltuusto pyrkii laatimaan kaupungin eri toimialoja koskevat linjaukset helpottamaan lautakuntatyöskentelyä sekä yleismuotoisemman strategian nuorisovaltuuston arvoista ja näkemyksistä. Nuorisovaltuuston strategian tavoitteena on ohjata nuorisovaltuuston pidemmän aikavälin toimintaa.

Vantaan nuorisovaltuusto hyväksyi kokouksessaan 25.1. toimintasuunnitelman vuodelle 2023. Nuorisovaltuuston kokoukset ovat kaikille vantaalaisille nuorille avoimia kokoontumisia. Vantaalla nuorisovaltuusto on toiminut vuodesta 2000 lähtien. Vantaa on saanut nuorisovaltuustomyönteinen kunta -tunnustuksen Suomen Nuorisovaltuustojen Liitolta.

Avainsanat

OsallisuusOsallistu ja vaikuta