Vantaan ratikan teltalla väkeä Hakunilassa

Uutinen

Vantaan ratikkahanke vieraili koko perheen Mahdollisuuksien Tori -tapahtumassa Hakunilan urheilupuistossa 21.5. muutama viikko sitten. Aurinkoisen päivän tapahtumassa ratikan teltalla kävi noin 400 ihmistä ja taidekasseja valmistui noin 300 kappaletta.

Kuvituskuva

Vantaan ratikan teltalla jaettiin ratikkatiedon lisäksi myös ilmapalloja.

Vantaan ratikka jalkautui suunnittelijoineen Mahdollisuuksien Tori -tapahtumaan Hakunilan urheilupuistoon 21.5. lauantaina. Teltalla kävi kuhina, kun hakunilalaiset halusivat tietää tarkemmin ratikan suunnittelusta. Ratikkatietoa kävi suunnittelijoilta tiedustelemassa noin 400 ihmistä. Ohjelmaa oli koko perheelle, sillä ratikkatiedon lisäksi lapsille ja nuorille oli tarjolla myös taidetyöpajoja ja ilmapalloja.

Kuvituskuva

Ihmiset tutustuivat teltalla ratikan kaavarunkoluonnokseen, joka on nähtävillä ja kommentoitavissa 30.6. saakka.

Päivän aikana taidetyöpajassa valmistui spraymaalitekniikalla noin 300 taidekassia. Lisäksi lapset pääsivät askartelemaan ja värittämään miniratikoita. Taidekassien Hakunila-kuosin on suunnitellut Tanja Valta, joka oli myös paikalla vetämässä työpajaa. Valta on työskennellyt useita vuosia suomalaisten ja kansainvälisten asiakkaiden kanssa, joihin kuuluvat muun muassa Nanso ja R-collection.

Taidekasseja spraymaalilla maalaamassa lapsia

Värit sai itse valita ja taiteilla kangaskassiin.

Tilaisuuden avasi Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlin, joka jakoi myös vuoden vantaalaisen pyöräilijäpalkinnon ja kunniamaininnan. Vuoden pyöräilijäksi valittiin Vantaan Louhelassa työskentelevä Nuorten intensiivityön lännen tiimi, johon kuuluvat Aki Jalkanen, Sanna Pelkonen ja Kimmo Salo.

Pyöräilijöitä jonossa pyöräilemässä pyörätiellä

Ratikan reitin ohjatun pyöräretken järjesti Vantaan Latu ja Polku ry.

Ratikan reitin opastettu pyöräretki kulki Hakunilasta ratikkareittiä pitkin Ilmailumuseolle. Yli 12 kilometrin reitin pyöräili kymmenkunta osanottajaa. Perillä kulkuetta oli vastaan ottamassa Finnair Big Band. Osanottajat pääsivät myös vierailemaan Ilmailumuseoon ilmaiseksi. 

Päivän aikana kuultiin myös musiikkia esimerkiksi Voice of Finland 2021 finalisti Elise Julietelta ja nähtiin tanssiesityksiä. Lisäksi fillaripianisti Aarno Paakkari kierteli alueella soittamassa musiikkia.

Ihmisiä tapahtumateltalla

Vantaan kaupungin infoteltalla kävi myös vilske.

Vantaan ratikan lisäksi Vantaan kaupungilla oli infoteltta, jossa oli tarjolla ajankohtaista tietoa kaupungin palveluista ja osallistumismahdollisuuksista ja tavattavissa oli kaupungin asiantuntijoita mm. varhaiskasvatuksesta.

Mahdollisuuksien Torin järjesti Hakunilan kansainvälinen yhdistys yhteistyössä vantaalaisten organisaatioiden kanssa. Valtakunnallista Mahdollisuuksien Tori-verkostoa koordinoi Suomalaiset kehitysjärjestöt – Fingo.

Kuvat: Kimmo Kosonen