Vastaa kyselyyn Aviapoliksen lentokenttäkaupungin kehittämisestä – kysely auki 7.5. asti

Uutinen

Lentokentän kainalossa olevasta alueesta kehitetään tulevina vuosina Aviapoliksen lentokenttäkaupunki. Vastaa kyselyyn ja osallistu alueen suunnitteluun!

Havainnekuva Muuran kaupunkikylästä

Havainnekuva Aviapoliksen alueelle suunnitellusta Muuran kaupunkikylästä. Kuva: Arco Architecture Company

Aviapolis, johon kuuluvat Veromies ja Pakkalan pohjoisosa, muuntuu seuraavien vuosikymmenien kuluessa logistiikkapainotteisesta alueesta vilkkaaksi lentokenttäkaupungiksi, jossa on työpaikkojen lisäksi asuntoja, palveluja ja kulttuuria. Asukasmäärä alueella on vielä vähäinen, mutta tavoitteena on jopa 25 000 uutta asukasta.

Lentokenttäkaupungin eri osa-alueita kehitetään omaleimaisiksi ja tunnistettaviksi, minkä lisäksi koko aluetta kehitetään yhteisten periaatteiden mukaan. Alueesta halutaan luoda esimerkiksi helposti käveltävä ja vehreä, ja sitä halutaan rakentaa luonnonvaroja säästävästi. Tavoitteet on koottu koko aluetta koskeviksi lentokenttäkaupungin suunnitteluperiaatteiksi. Asukkaiden ja muiden aiheesta kiinnostuneiden mielipiteitä suunnitteluperiaatteista kartoitetaan kyselyllä, joka on avoinna osallistuvavantaa.fi-sivustolla sunnuntaihin 7.5. asti.

Suunnitteluperiaatteita esitellään kyselyn lomassa, ja kyselyssä voi kertoa, miten haluaisi suunnitteluperiaatteiden näkyvän alueen toteutuksessa. Mikä esimerkiksi parantaisi kaupunkialueen viihtyisyyttä ja houkuttelisi kävelemään alueella? Lisäksi kyselyssä voi kertoa mielipiteensä kullekin alueelle suunnitellusta ilmeestä.

Tutustu Aviapoliksen lentokenttäkaupungin suunnitteluperiaatteisiin.

Avainsanat

VeromiesPakkalaOsallistu ja vaikutaKyselyt