Vierumäen koulun opetuspisteille uudet nimet

Uutinen

Asiasanat

Korson suuralueKoulutusNuoretLapsiperheet

Vierumäessä oppilaat pääsevät vaikuttamaan moneen muuhunkin asiaan

Vierumäen koulun oppilaat Elli ja Milla.

Vierumäen koulun opetuspisteen nimeksi äänestettiin Riekko. Elli ja Milla olivat mukana miettimässä nimivaihtoehtoja.

Vierumäen koulu on useamman vuoden koostunut pääkoulusta ja Kulomäen opetuspisteestä. – Nyt kouluille kaivattiin tasavertaisemmat nimet ja halusimme oppilaat, opettajat ja huoltajat mukaan nimien pohtimiseen, rehtori Jukka Ihalainen kertoo. Koska alueella on paljon lintujen nimiä osoitteissa, linnut valittiin myös nimi-ideoinnin teemaksi.

Vitosluokkalaisen Millan luokassa ideoitiin lintupareja pienissä ryhmissä paperille. - Sen jälkeen äänestettiin parhaat, jotka lähetettiin oppilaskunnalle, Milla kertoo. Luokat saivat toteuttaa ideoinnin omalla tavallaan. Myös Ellin (2. lk) luokassa kerättiin nimiä paperille. Oppilaskunnassa luokkien ehdotuksista karsittiin pois esimerkiksi eksoottiset nimet, kuten flamingo.- Ehdotuksia nimipareiksi tuli esimerkiksi kuikka – tikka, lokki – ankka, Ihalainen muistelee.

Opettajainkokouksessa ehdotuksista jätettiin pois vielä ne, joita oli hankala taivuttaa tai jotka olivat jo muualla yleisessä käytössä. Finalisteista avattiin huoltajille sähköinen äänestys, johon saatiin yli 100 vastausta. Voittajiksi nousivat Riekko (Vierumäen opetuspiste) ja Metso (Kulomäen opetuspiste). Miltä uudet nimet nyt tuntuvat? - Vähän oudolta tuntuu puhua linnuista, kun puhuu koulusta, mutta muuten ihan kivat, Milla summaa.

Ellin ja Millan mukaan koululla on päässyt vaikuttamaan aika moneen muuhunkin juttuun. Ympäristötiimi toteutui oppilaskunnan aloitteesta. Luokkavaltuustossa taas käydään läpi kaksi kertaa kuussa aloiteboksin ideoita. - Lisäksi siellä kerrotaan oppilaskunnan terveiset, toteaa oppilaskunnassa mukana oleva Elli.

- Uutta on myös irtovihreät, Milla muistaa. Hauskan nimen taakse kätkeytyi syyskuun aikana muun muassa vastuullisuus -arvon näkyväksi tekeminen. Vastuullisista teoista voi saada luokalle irtovihreän, ja kun niitä on kertynyt tarpeeksi, siitä palkitaan. Koululaiset ovat näin käytännössä mukana toteuttamassa Vantaan arvoja: rohkeutta, vastuullisuutta, yhteisöllisyyttä ja avoimuutta.

Avainsanat

PeruskoulutYhteisöllisyysOsallisuusOppilaskunta