Viikonloppuna pyryttää! Aurauskalustomme koko kapasiteetti on valmiina

Uutinen

Asiasanat

Liikenne

Viikonloppuna lunta on sääennusteen mukaan tulossa pääkaupunkiseudulle poikkeuksellisen paljon. Katuja aurataan kiireellisyysjärjestyksessä.

Lumen aurausta.

Pääväylät, joukkoliikennekadut ja muut vilkkaasti liikennöidyt kadut pyritään pitämään koko ajan käyttökunnossa, pienemmät asunto- ja tonttikadut aurataan heti kuin mahdollista.

Tarvittaessa kaduille aurataan normaalia kapeampia väyliä ja osaa kevyen liikenteen väylistä voidaan joutua hyödyntämään lumitilana. Kasaamme tarvittaessa lunta tilapäisesti myös pysäköinti- ja torialueille. Mikäli ennusteiden lumimäärä toteutuu, sen kokonaan pois kuljettamisessa kaupunkialueelta voi kulua jopa viikkoja.

Vantaalla koko aurauskalusto työskentelee läpi viikonlopun, yhteensä noin 100 työntekijän voimin. Heistä noin puolet ovat kaupungin omia kunnossapitotyöntekijöitä ja puolet sopimusurakoitsijoita. Aurauskalustoon kuuluvat katuhöylät, aura-autot, suola- ja hiekoitusautot sekä kuorma-autot lumenkuljetusta varten.

Kun näin suuri lumimäärä sataa kerralla, se vaatii kärsivällisyyttä kaikilta ja tietää lumihommia monelle. Muistutamme, että aurauksessa tonttiliittymään syntyvän lumivallin poisto on tontinomistajan tehtävä. Tonteilta auratuille lumille tulee myös löytyä paikka omalta tontilta. Lumia ei saa siirtää kadun tai naapurin puolelle. Taloyhtiöissä pihojen ja pihakatujen aurauksesta vastaavat usein kiinteistönhuoltoyhtiöt.

Palautteen paikka?

Aurauksesta voi antaa palautetta Aurauksen ja hiekoituksen pikapalaute -karttapalvelussa, jossa voi merkitä aurauksen tai hiekoituksen tarpeen kartalle. Palautetta voi antaa myös kaupungin OmaVantaa-palautepalvelussa. Runsaiden lumisateiden aikaan palautteiden käsittelyssäkin voi ilmetä viivettä.

Lisätietoa talvikunnossapidosta ja vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin verkkosivuillamme.

Avainsanat

KadutAurausTalvi