VUFF – Vantaan urbaani filmifestivaali juhlii Myyrmäessä 16.-19.3.

Uutinen

Kino Myyrin nykyisen elokuvatoiminnan 1-vuotissyntymäpäivän kunniaksi luvassa on jotain, mitä Vantaalla ei vielä ole ollut, nimittäin elokuvajuhlat.

Mies saamelaisasussa

Revontulten räppäri -elokuva nähdään myös filmifestivaalin aikana. Kuva: Petteri Saario.

VUFF 2023 tuo Myyrmäkeen ympäröivän kaupungin monimuotoisuutta heijastelevia elokuvia. Neljä näytöspäivää tarjoavat leffoja Suomesta Bollywoodiin asti, ja ulkomaisista elokuvista moni nähdään nyt ensi kertaa Suomessa. Ohjelmistoon kuuluu myös muutama nostalginen klassikko, sekä musiikkiteemaisia elokuvia ja konserttitaltiointi dance along -näytöksenä. 

Festareiden tapahtumapaikkana on Myyrmäen oma korttelikino Kino Myyri, sekä 1980-luvulla toiminut Kino Myyrmäki. Tila tunnetaan nykyään nimellä Skenesali, ja se sijaitsee kulttuurikeskus Myyräncolossa Myyrmäen aseman vieressä, kuten Kino Myyrikin. Skenesalissa on A-oikeudet, joten VUFFin mukana Vantaalle saapuvat myös suositut anniskelunäytökset.

Elokuvien lisäksi VUFF tarjoaa Kinomuseon. Festivaalin ajan Kino Myyrin aulassa on Rekolan Kinossa säilyneistä vanhoista elokuvajulisteista koottu hieno näyttely.

Avauselokuvana nähdään ensi kertaa Suomessa latvialaisen Viesturs Kairišsin ohjaama January (2022), joka kertoo yhä ajankohtaisemmaksi muuttuneen tarinan Neuvostoliiton hajoamisesta ja Latvian itsenäistymisestä tammikuussa 1991. Elokuvassa on englanninkielinen tekstitys.

Skenesalin ensi-illassa on Mika Kaurismäen ohjaama Hassisen Kone – 40 vuotta myöhemmin -dokumentti. Leffan jälkeen iltaa jatketaan elokuvalle uskollisen musiikin parissa.

Mustan komedian kyydissä päästään Israeliin. Ducks – an Urban Legend on katsojan ällikällä lyövä tapahtumien sarja, jonka ainekset on koottu Hatikvan lähiössä, Tel Avivin kehäteiden tuolla puolen kuulluista tarinoista.

Festareiden yhteyteen mahtuu vielä VUFFin nimeen haukahteleva Koirakino! Iki-ihana Piemonten tryffelinmetsästäjät tarjoillaan ilmaisena ulkoilmanäytöksenä, johon koirat saavat ottaa myös omistajansa mukaan!

Festivaalin koko ohjelma päivittyy osoitteessa www.vuff.fi

Kino Myyrin toiminnasta vastaava Pop Up Kino Helsinki järjestää VUFF 2023:n yhteistyössä Vantaan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluiden sekä Myyräncolo -kulttuurikeskuksen kanssa.

 

Avainsanat

TapahtumatElokuvatMyyrmäki