Tiedote Varia Aviapoliksessa alkavat korjaukset kesällä 1.6.2023

Asiasanat

Aviapoliksen suuralueToimitilat

Oppilaitoksessa on tehty kokonaisvaltainen rakenteiden kuntoon ja sisäilman laatuun sekä ilmanvaihdon ja rakennusautomaation toimintaan liittyvä selvitys

Tutkimuksen tuloksia käsiteltiin 31.5.2023 henkilöstölle järjestetyssä Teams-infossa ja aikaisemmassa kirjallisessa tiedotteessa (päivätty 22.5.2023). Sekä oppilaitoksen alkuperäisestä osasta että laajennusosasta löytyi korjaustarpeita. 

Oppilaitokseen tehtiin toukokuussa työsuojelutarkastus aluehallintoviraston toimesta. Tarkastuksessa keskityttiin sisäilma-asioihin. Siinä käytiin läpi muun muassa tehtyjen tutkimusten tuloksia, korjaustoimenpiteitä, työpaikkaselvityksiä ja sisäilma-asioiden prosesseja. Raportti tarkastuksesta valmistuu kesäkuussa.

Kiinteistön omistaja VTK Kiinteistöt Oy ryhtyy korjauksiin koulun kesäloman aikana. Korjaukset pitävät sisällään monen tyyppistä toimenpidettä mm. kosteusvauriokorjauksia, kuitulähteiden poistoa, rakenteiden ilmatiiveyden parantamista, ryömintätilassa tehtäviä korjauksia ja ilmanvaihtoon liittyviä toimenpiteitä. Korjausten kokonaisuuden hallintaa ja priorisointia varten kiinteistönomistaja hankkii kohteeseen työnjohtajan, jonka ohjauksessa korjaukset etenevät. Lisäksi korjausten laatua valvoo ja dokumentoi AFRY Buildings Finland Oy, joka toteutti myös rakennuksen kuntotutkimuksen. Korjauksissa pyritään priorisoimaan tiloja, joissa on havaittu eniten haittoja. Kuntotutkimusraportti  on julkaistu sivulla  Varian sisäilmatiedotteet.

Korjaukset suunnitellaan yhteistyössä käyttäjien edustajien kanssa niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä opetukselle. Elokuussa henkilöstöä tiedotetaan siitä, mitä kesän aikana on saatu korjattua ja miten korjaukset etenevät. Yhteinen tavoitteemme on, että tilat ovat turvalliset ja terveelliset käyttäjille. 

Varian sisäilmatiedotteet ja tutkimusraportit julkaistaan verkossa sivulla Varian sisäilmatiedotteet.

Avainsanat

Sisäilma