Vantaan kestävyyskierros

Asiasanat

Liikunta ja ulkoiluAsukkaat

Vantaan kestävyyskierroksella haastat itsesi viidessä eri lajissa. Kierros sopii kaiken tasoisille kuntoilijoille ja kestävyysurheilijoille, ja se tarjoaa hyvän mahdollisuuden kokeilla täysin uusiakin lajeja.

Maantiepyöräilijät polkemassa kadulla.

Vuoden 2023 Kestävyyskierroksella pääset yhdellä ilmoittautumisella osallistumaan viiteen vantaalaiseen kestävyystapahtumaan vuoden aikana. Mukana on monipuolinen kattaus tapahtumia koko vuoden ajalle, joten voit rauhassa keskittyä harjoitteluun kilpailujen etsimisen sijasta. Kokonaiskisassa pärjätäkseen urheilijan täytyy treenata hiihtoa, juoksua, pyöräilyä, uintia ja suunnistusta.

Vantaan kestävyyskierros koostuu seuraavista osakilpailuista:

 • Vantaa-hiihto, 4.3.2023
  • 30 km vapaan hiihto (voi hiihtää myös perinteisellä)
 • Vantaa Off-trail Challenge 2.6.2023
  • Pitkä kuntosuunnistus, helppo
 • Vantaa Triathlon 11.6.2023
  • Perusmatka: 1500 m uinti + 40 km pyöräily + 10 km juoksu
 • Seutulan kierros, 16.7.2023
  • 108 km maantiepyöräily
 • Vantaan Maraton 14.10.2023
  • Puolimaraton

Vantaa Hiihtoseura, Pihkaniskat, TriForFun, Cycle Club Helsinki ja Kenttäurheilijat -58 ovat yhdistäneet voimansa yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa. Tapahtumat toimivat itsenäisinä kilpailuina, mutta yhdessä ne muodostavat Vantaan kestävyyskierroksen. Kokonaiskisassa olet mukana tulemalla maaliin vähintään neljässä osakilpailussa viidestä.

Vantaan kestävyyskierros sisältää naisten ja miesten yleiset sarjat. Vantaan kaupunki palkitsee kummankin sarjan parhaat kilpailijat rahapalkinnoilla Vantaan Maratonin yhteydessä 14.10.2023. Kaikki vähintään neljään osakilpailuun osallistuvat saavat myös diplomin osallistumisestaan. 

Jos haluat osallistua kaikkiin viiteen osakilpailuun, ilmoittaudu mukaan 3.3.2023 mennessä. Muulloin ilmoittautuminen on auki 28.5.2023 asti.

Vantaan kestävyyskierroksen osakilpailut

Vantaan kestävyyskierros koostuu vuonna 2023 viidestä eri tapahtumasta eli osakilpailusta. Kokonaiskisassa olet mukana tulemalla maaliin vähintään neljässä osakilpailussa viidestä. Kestävyyskierroksessa on naisten ja miesten yleiset sarjat. Osakilpailuissa osallistut kuitenkin ikäluokkasi mukaiseen sarjaan, mikäli ikäsarjat ovat tarjolla. Lue alta tarkemmat kuvaukset kustakin tapahtumasta.

Ilmoittautuminen

Vantaan kestävyyskierroksen osallistumismaksu on 205 € ja se sisältää osallistumisen kaikkiin viiteen tapahtumaan. Ilmoittautuminen on auki 28.5.2023 asti. Mikäli kilpailija haluaa osallistua kestävyyskierrokseen myös Vantaa-hiihdon tuloksellaan, tulee ilmoittautuminen kokonaiskilpailuun tehdä viimeistään 3.3.2023.

Ilmoittautuneet lisätään automaattisesti osallistujan iän mukaiseen sarjaan kuhunkin osakilpailuun, mikäli ikäsarjat ovat tarjolla. Poikkeuksena Vantaa Triathlon, johon saat tapahtuman järjestäjältä erilliset ilmoittautumisohjeet. Vantaan kestävyyskierroksen kokonaiskilpailussa on kuitenkin vain kaksi yleistä sarjaa, miehet ja naiset.

Osallistumismaksun maksaminen onnistuu ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankilla, pankkikortilla sekä virike-etujen verkkomaksuna (ePassi, SmartumPay ja Eazybreak). Mikäli virike-etusi ei riitä kattamaan koko osallistumismaksua, voit ladata puuttuvan osan omaa rahaa virike-etusi palveluun ja maksaa tämän jälkeen koko summan virike-edun verkkomaksuna. Yritysasiakkaiden on mahdollista maksaa myös laskulla.

Järjestäjätiimi pidättää oikeuden muutoksiin, joista tiedotetaan välittömästi niistä päätettäessä.

Ilmoittaudu mukaan vuoden 2023 Vantaan kestävyyskierrokselle kestavyyskierros.tapahtumiin.fi.

Vantaan kestävyyskierroksen säännöt

1) Vantaan kestävyyskierros koostuu etukäteen ilmoitetuista osakilpailuista, jotka ovat vuonna 2023 Vantaa-hiihto, Vantaa Off-trail Challenge, Vantaa Triathlon, Seutulan kierros ja Vantaan Maraton.

2) Vantaan kestävyyskierroksessa on naisten ja miesten yleiset sarjat.

3) Vantaan kestävyyskierrokseen tulee ilmoittautua viimeistään 28.5.2023 mennessä. Mikäli kilpailija haluaa osallistua kestävyyskierrokseen myös Vantaa-hiihdon tuloksellaan, tulee ilmoittautuminen kokonaiskilpailuun tehdä viimeistään 3.3.2023.

3) Kokonaiskilpailuun osallistuakseen, kilpailijan tulee osallistua ja saada lopputulos vähintään neljässä osakilpailusta. Osakilpailuita on yhteensä viisi.

4) Kokonaiskilpailun pistelaskussa otetaan huomioon neljä parasta osakilpailun pistetulosta. Kunkin osakilpailun voittaja saa 100 pistettä. Muiden osallistujien pisteytys muodostuu prosentuaalisesti vertaamalla aikaa voittajan aikaan. Esimerkiksi, jos toiseksi tulleen kilpailijan aika on 10% hitaampi kuin voittajan aika, hän saa osakilpailusta 90 pistettä. Jokainen osallistuja saa kuitenkin vähintään 10 pistettä. Voittaja on se, jolla on kaikkien osakilpailujen päätyttyä suurin pistemäärä (naiset omassa sarjassaan ja miehet omassa sarjassaan). Tasapisteissä ykkössijat ratkaisevat, ja jos ne menevät tasan, ratkaisu tehdään kakkossijojen perusteella jne.

Esimerkki pistelaskusta
Kilpailija Tulos aika sekuntteina aika % voittajaa suurempi pisteet
Kilpailija A 1 h 00 min 3600 s 0 % 100
Kilpailija B 1h 10 min 4200 s 17 % 83
Kilpailija C 1h 30 min 5400 s 50 % 50
Kilpailija D 2h 00 min 7200 s 100 % 10 (vähimmäispisteet)

5) Vantaan kaupunki palkitsee molempien sarjojen kolme parasta kilpailijaa rahapalkinnoin. 1. sijan palkinto on 200 €, 2. sijan palkinto 100 € ja 3. sijan palkinto 50 €. Jokainen kierroksella vähintään neljään kilpailuun osallistunut saa osallistujadiplomin.

6) Kilpailun ylituomareina toimii kunkin osakilpailun järjestäjä.

7) Kunkin osakilpailun pisteet ja kestävyyskierroksen kokonaiskilpailun voittajat julkaistaan osoitteessa vantaa.fi/kestävyyskierros.

8) Vantaan kestävyyskierroksen palkinnot jaetaan Vantaan Maratonin yhteydessä 14.10.2023.

Vantaan kestävyyskierroksen tulokset

Vantaan kestävyyskierroksessa on naisten ja miesten yleiset sarjat. Kokonaiskilpailun pistelaskussa otetaan huomioon neljä parasta osakilpailun pistetulosta.

Kunkin osakilpailun voittaja saa 100 pistettä. Muiden osallistujien pisteytys muodostuu prosentuaalisesti vertaamalla aikaa voittajan aikaan. Esimerkiksi, jos toiseksi tulleen kilpailijan aika on 10% hitaampi kuin voittajan aika, hän saa osakilpailusta 90 pistettä. Jokainen osallistuja saa kuitenkin vähintään 10 pistettä. Voittaja on se, jolla on kaikkien osakilpailujen päätyttyä suurin pistemäärä (naiset omassa sarjassaan ja miehet omassa sarjassaan). Tasapisteissä ykkössijat ratkaisevat, ja jos ne menevät tasan, ratkaisu tehdään kakkossijojen perusteella jne.

Alla olevaan taulukkoon on koottu kunkin kilpailijan kussakin osakilpailussa keräämät pisteet sekä kokonaiskilpailun lopputulos. Taulukon yläosasta voit valita tarkasteltavaksi joko miesten tai naisten sarjan, voit myös järjestää tulokset nimien tai pisteiden mukaan. Taulukossa käytetään seuraavia lyhenteitä osakilpailuista:

VH = Vantaa-hiihto
VOTC = Vantaa Off-trail Challenge
VT = Vantaa Triathlon
SK = Seutulan kierros
VM = Vantaan Maraton

Taulukot löytyvät myös erilliseltä Kestävyyskierroksen tulossivulta

 

Kestävyyskierroksen tulostaulukko

Lisätietoja

Anton Ahonen

Liikuntapalvelut
Liikuntapäällikkö
040 620 2897 anton.ahonen@vantaa.fi

Avainsanat

LiikuntaUrheiluUrheiluseuratTapahtumat