Kävele taiteen keskellä

Asiasanat

MatkailuMatkailijat
VOM Myyrmäki

Kun Milanossa Don Augusto Casolo halusi tehdä pesäeroa tarkoituksettomien graffitien ja nykytaiteen välille, sai hän luvan maalata paikallisen seurakunnan aidan. Casolo kuvasi siihen paikallisen menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden.

Myyr Yorkin muuntautuminen katutaiteen kehdoksi alkoi 1980-luvun lopulla, kun varhaisimmat graffitit maalattiin Myyrmäenraitin alikulkutunneleihin. Nykyisin katutaide on Myyrmäessä kaikkialla läsnä. Se jatkuu pitkin Myyrmäenraitin alikulkutunneleita ja kerrostalojen seiniä. Myyrmäen aseman sisä- ja ulkoseiniä peittävät valtavat muraalit. Monen teoksen takaa löytyy Street Art Vantaa, mutta mukaan mahtuu myös maailmanluokan taiteilijoita, niitä samoja, joiden töitä maailmallekin matkustetaan katsomaan.

Milanon henkeä Myyrmäestä löytyy muutenkin. Sisäilmaongelmien vuoksi Myyrmäen kirkko on suljettu ja aikansa siitä viestittiin banderollilla, jossa luki; "Täällä ei nyt henki kulje". Yhdellä lauseella otettiin kantaa niin kirkon hengelliseen sanomaan, kuin siihen, että kirkko on muuttanut huonon sisäilman vuoksi remonttievakkoon. Vantaankosken seurakunnassa ei taatusti olla ryppyotsaisia, niin kuin ei katutaiteessakaan.

Ja jos kerran Vantaalla hermostuttiinkin katutaiteen kannanotosta, niin siitä löytyy tietoa Vantaan taidemuseo Artsista.

Avainsanat

Visit Vantaa