Kuin Kööpenhaminassa kävisi

Asiasanat

MatkailuMatkailijat
Alun perin Vanha viilatehdas oli vantaalaisen teollisuushistorian alkusija, nykyisin se palvelee ravintolana.

Käyneet varmasti Visit Vantaan sivuilta lainaamassa tekstiä nuo Visit Copenhagenin kollegat tai ainakin kovin vantaalaiselta kuulostaa; "Erityisesti kesäisin, Vanhan viilatehtaan terassi on täydellinen paikka päättää pitkä päivä. Yksi huurteinen terassilla tai Vanhan Viilatehtaan seinien viileydessä".

Alun perin Vanha viilatehdas oli tärkeä liikenteen solmukohta ja vantaalaisen teollisuushistorian alkusija. Vantaankosken partaalla sijaitsivat niin krouvi, ruukki, saha kuin trasselitehdas sekä useita myllyjä. Tänään kauniit vanhat rakennukset on restauroitu ja ne palvelevat kävijöitä ravintoloina ja täyttyvät ihmisistä nauttimassa rentouttavasta ilmapiiristä luonnon helmassa sekä elävästä viihdetarjonnasta ja erityisesti makunautintoja kutkuttelevasta ruoasta.

Sen sijaan, että suuntaisit Nyhavniin, suuntaa kulkusi Vantaankoskelle! Et taatusti tule pettymään Viilatehtaan Kievarin lounaalla, Kuninkaan kartanon kristallikruunujen alla illallisella tai kosken partaalla laavakivikiukaan pehmeissä löylyissä. Juuttien maassa ei taida tosin olla saunoja. Se on 3-1 Suomen leijonille!