Päiväretkelle entisajan Ruotsiin

Asiasanat

MatkailuMatkailijat
Moni rakennus Helsingin pitäjän kirkonkylällä on 1800-luvun alkupuolelta, joten Ruotsin vallan aikaiseen tunnelmaan pääsee ihan huomaamatta.

Että Vantaako nuori kaupunki? Ehkä, mutta asuttu täällä on kivikaudelta asti, ja mainittukin Vantaa, silloinen Helsinga, on ensimmäisen kerran jo vuonna 1331. Se on muuten yli 200-vuotta ennen kuin nimikaima Helsinki perustettiin. Kuningas Maunu Eerikinpoika Västeråsista kirjoitti 14. syyskuuta vuonna 1331 päivätyssä asiakirjassaan, että jokaisen 7 vuotta täyttäneen asukkaan tuli naula voita piispalle antaa. Ja olihan Helsingassa mistä antaa. Mahtava ja menestyvä kylä Keravanjoen poukamassa.

Kannattaa saapua pidemmältäkin katsomaan, ihan niin kuin silloin aikoinaan, kun Kuninkaantietä pitkin Pitäjän kirkonkylän ohi kulkivat niin ihmiset kuin tavaratkin. Yhdellä silmäyksellä näkee rakennuksia kuudelta vuosisadalta ja komeimpana keskellä seisoo vuonna 1452 valmistunut keskiaikainen harmaakivikirkko, Pyhän Laurin kirkko. Suurin osa rakennuksista on 1800-luvun alkupuolelta, joten Ruotsin vallan aikaiseen tunnelmaan pääsee ihan huomaamatta.

Vaeltele kirkkopuistossa, kahvittele Kahvitupa Laurentiuksessa, piipahda myllyrannassa tai herätä kirkonkylän tarinat eloon 'Kirkonkylän Agnes -mobiiliseikkailupelin' myötä.

Avainsanat

Visit Vantaa