Ulkohuoneiden aatelia

Asiasanat

MatkailuMatkailijat
Hämeenkylän kartanosta löytyy keisari Nikolai I:lle 1830-luvulla rakennettu ulkohuone.

Pompeiji on kuulu käymälöistään, mutta osattiin sitä Vantaallakin! Hämeenkylän kartanosta löytyy keisari Nikolai I:lle 1830-luvulla rakennettu ulkohuone. Hätäinen keisari ei tiettävästi koskaan käyttänyt käymälää.

Vaan aikansa silmäätekeviä Hämeenkylässä on riittänyt myös ennen ja jälkeen Nikolain, ja Hämeenkylä on aina sijainnut tapahtumien keskipisteessä. Hämeenkylässä, Vantaanjoen suulla sijaitsi 1500-luvulla satama, josta purjehdittiin Viroon noutamaan viljaa ja suolaa. Pietarista Tukholmaan kuljettiin Hämeenkylän kautta pitkin Kuninkaantietä ja Hämeentien päätepiste sijaitsi, missäpä muualla kuin Hämeenkylässä.

Pompeijin kohtalolta Hämeenkylä onneksi säästyi ja Hämeenkylän kartano toivottaa nykyisin tervetulleeksi niin ihastelemaan keisarillista käymälää kuin viihtymään tarinoita tulvillaan olevaan kartanohotelliin. Mikset siis liittyisi arvovieraiden joukkoon ja hemmottelisi itseäsi yöpymällä kartanossa tai poikkeamalla notkuvien herkkupöytien ääreen sunnuntaibrunssille. Tulivuorenpurkauksia ei tarvitse pelätä, eivätkä Itämeren myrskytkään enää yltä Hämeenkylän kartanolle.

Avainsanat

Visit Vantaa