Asukastilat

Asukastilat toimivat kaikille vantaalaisille yhteisinä olohuoneina. Ne tarjoavat mahdollisuuden kohtaamiseen, yhdessä tekemiseen ja osallistumiseen erilaisiin harrastuksiin ja vapaaehtoistoimintaan.

Kaupungin asukastiloista vastaavat pääasiassa kaupungin yhteisötyöntekijät. Asukastiloihin voi aukioloaikojen puitteissa piipahtaa koska tahansa vaikka kahville, juttelemaan muiden kanssa tai kysymään neuvoa. Asukastiloissa järjestetään myös monenlaista harraste-, kerho- ja virkistystoimintaa. Toiminta on lähes aina maksutonta.

Asukastiloissa on myös asiakastietokoneita, sekä mahdollisuus saada digitukea tietokoneella asiointiin. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Kaupungin sähköisen asioinnin tukea on koottu yhdelle sivulle.

Asukastilat ovat kaikenlaisesta syrjinnästä vapaita alueita.

Syksyn 2020 toimintaa

  • Kaverikävelyt Kellonajat ja lisätiedot kunkin asukastilan omalta nettisivulta.
  • Yhteisötaideteos Kultainen elämänpuu rakentuu Tikkurilassa ja Kafnetissa syyskuussa.
  • Kangasmaskien ompelua. Asukastiloista Tikkurilassa, Kafnetissa, Myyringissä ja Katrinebergin kartanolla on ompelukone. Kankaita, ohjeita ja ohjausta kankaisen kasvomaskin ompeluun on tarjolla asukastilojen aukioloaikoina.

Korona-ajan ohjeita

Tulethan asukastilaan vain terveenä, peset tai desinfioit kätesi tullessasi ja noudatat turvavälejä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Voimme rajoittaa asiakasmäärää sisätiloissa.

Asukastilat Mikkola ja Tuulikontti toimivat pienissä asuintalojen kerhohuoneistoissa, ja niissä on vaikeaa noudattaa ohjeistusta turvaväleistä, joten tilat ovat kiinni syksyn. Korona-virustilanteen muuttuessa tilanne arvioidaan uudelleen.

Asukastilat Vantaalla

Asukastiloja löytyy ympäri Vantaata, tervetuloa tutustumaan!

Tutustu myös kansalaistoiminnan keskus Leinikkiin Tikkurilassa ja Rubiiniin Kivistössä.

Yhteisötaidetta asukastilassa

Ajankohtaista