Töihin varhaiskasvatukseen

Etsimme lisää innostuneita ja kehittämisestä kiinnostuneita varhaiskasvatuksen opettajia ja varhaiskasvatuksen erityisopettajia. Oletko sinä etsimämme timantti?

Vantaalla pääset kehittymään ja kehittämään varhaiskasvatusta. Lisäksi tarjoamme sinulle kilpailukykyisen palkan ja muuttoavustuksen. Meillä on hyvät koulutusmahdollisuudet ja kehitysmyönteinen työyhteisö.

Haemme jatkuvasti erityisesti varhaiskasvatuksen opettajia päiväkoteihin.

Käytämme ns. jatkuvaa hakua eli meillä ei ole yksittäisiä varhaiskasvatuksen opettajahakuja. Kuuntelemme työnhakijan toiveita esimerkiksi aloitusajankohdan, alueen ja päiväkodin suhteen. Työllistyä voi nopeallakin aikataululla.

Haemme myös aika ajoin lastenhoitajia ja taidepedagogeja.

Muuttoraha

Vantaa maksaa myös muualta kuin lähikunnista muuttaville muuttorahaa 1500 e, kuuden kuukauden koeajan jälkeen. Lähikunniksi luetaan Helsinki, Espoo, Kauniainen, Nurmijärvi, Tuusula, Kerava, Järvenpää, Sipoo, Vihti ja Kirkkonummi. Muuttoraha koskee vakituisia työsuhteita. Kokeilu on voimassa vuoden 2020 loppuun.

Vantaa varhaiskasvatuksen edelläkävijänä

Meillä työskentelee tällä hetkellä lähes 2000 innostunutta ihmistä varhaiskasvatuksen eri tehtävissä. Vantaalla varhaiskasvatusta on aina kehitetty aktiivisesti. Vantaalla pedagogisen kehittämisen lähtökohtana ovat voimassa olevat esiopetuksen opetussuunnitelma, varhaiskasvatussuunnitelma ja varhaiskasvatuslaki. Käynnissä olevilla kehittämishankkeilla vahvistamme, luomme, arvioimme ja juurrutamme hyväksi todettuja pedagogisia toimintatapoja.

Tarjoamme mahdollisuuksia myös opiskelijoille

Harjoittelu varhaiskasvatuksessa

Yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille on nimetty erikseen harjoittelupäiväkodit. Katso lista harjoittelupäiväkodeista.

Sosionomiopiskelijoiden harjoittelupäiväkodit

Helsingin yliopiston varhaiskasvatuksen opettajienharjoittelupäiväkodit

Laurean ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat voivat hakea harjoittelupaikkoja Jobiili-järjestelmän kautta.

Lähihoitajaopiskelijoiden ja muiden toisen asteen opiskelijoiden harjoittelupaikoissa voi olla suoraan yhteydessä päiväkodin johtajiin. Hallintoon liittyvästä harjoittelusta voit olla yhteydessä kehittämispäällikkö Katjamaria Halmeeseen (etunimi.sukunimi@vantaa.fi)

Alkavatko opintosi olla lopuillaan?

Tälläkin hetkellä useampi työntekijämme tekee meillä opintoihin liittyvää harjoittelua tai lopputyötä. Usein lopputyön aiheet löytyvät omasta toimipaikasta tai varhaiskasvatuksen hallinnosta. Aihe mietitään yhdessä kanssasi.

Suurin osa meillä tehdyistä lopputöistä on käsitellyt keskeisiä varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen ajankohtaisia teemoja esimerkiksi varhaiskasvatuslain tavoitteita, varhaiskasvatussuunnitelmaa, varhaiskasvatuksessa aloittamista, kodin ja varhaiskasvatuksen välistä viestintää, oppaita ja käsikirjoja.

Myös muunlaisten opinnäytetöiden tekeminen voi olla mahdollista. Meillä on toteutettu esimerkiksi viestintään, henkilöstöhallintoon ja palvelujen kehittämiseen liittyviä lopputöitä. Minkälaista osaamista sinä voisit tuoda Vantaan varhaiskasvatukseen? Ehdota rohkeasti aihetta!

Ota yhteyttä, kun gradun tai opinnäytetyön aika lähestyy. Jos olet ehdottamassa aihetta gradulle tai opinnäytetyölle, lähetä tutkimushakemus Vantaan kaupungin kirjaamoon. Vantaan varhaiskasvatus lähettää oppilaitoksille valmiita tutkimusaiheita, joista opiskelijat voivat valita mieleisensä.

Laadukkaan varhaiskasvatuksen asialla

Ilona Puron mielestä varhaiskasvatuksen opettajana on hienointa kannustaa lapsia uteliaasti yrittämään, erehtymään ja huomaamaan itsestään uusia vahvuuksia. Ilona toimii uraansa aloittelevien kollegoiden mentorina. Lue Ilonan tarina

Rento ja kehittämisestä innostunut porukka

Essi Isoaho työskentelee Vantaalla Simonkallion päiväkodissa varhaiskasvatuksen opettajana. "Työssäni minua motivoi sen monipuoliuus sekä mahdollisuus kehittää osaamistani”.

Lue Essin tarina

Projetisuunnittelija Minna Laitinen

Kehityn kehittäjänä

"Omien vahvuuksien käyttö ja niiden kehittäminen on vahvasti läsnä kehittämistyön arjessa", kertoo vuosia Vantaalla lastentarhanopettajana työskennellyt Minna Laitinen.
Nyt hän toimii projektisuunnittelijana Kokeellinen oppimisympäristö varhaiskasvatuksessa -hankkeessa.
Lue Minnan tarina

Lapsi- ja perheohjaaja työssään

Mitä lapsi- ja perheohjaaja tekee? Miksi lapsi- ja perheohjaajaa tarvitaan ja miksi työ on merkityksellistä? Nina Pohjonen kertoo työstään videolla.

Lapsi ja vanhempi tutustuvat blogiin.

Tutustu meihin lisää blogissa ja somessa

Vantastinen!-blogi toimii ikkunana vantaalaisen esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen toimintaan. Varhaiskasvatuksen arjen ajankohtaisia kuulumisia myös Facebookissa ja uutiskirjeessä.

Vuoden 2019 paras työkohde on Vantaalla!

Vantaan kaupunki menestyi hyvin Seuren Vuoden 2019 paras työkohde -äänestyksessä. Parhaiksi työkohteiksi nimettiin mm. Jönsaksen päiväkoti sekä ruotsinkielinen päiväkoti Timotej.

Lue lisää aiheesta

Todistetusti hyvä työyhteisö

Matarin päiväkoti sai Vantaan kaupungin vuosittain jakaman Hyvä työyhteisö -palkinnon vuonna 2017 pitkäjänteisestä kehitystyöstä, joka näkyy myös lasten hyvinvoinnissa.

Lue lisää kilpailusta

Vantaan kaupunki työnantajana

Vantaan kaupungilla työskentelee yli 11 000 eri alojen ammattilaista, heistä noin puolet opetus- ja kasvatustehtävissä. Tarjoamme varhaiskasvatuksen ammattilaisille kilpailukykyisen palkan, henkilöstöetuja ja muuttorahaa. Lue lisää Vantaasta työnantajana.

Eskarit ja lukiolaiset yhdessä robottien äärellä

Lapset leikkivät roboteilla.

Ajankohtaista


Twitter