Vantaan ja Keravan työllisyyden kuntakokeilu

Vantaa ja Kerava osallistuvat yhdessä työllisyyden kuntakokeiluun, joka alkaa 1.3. 2021 ja päättyy 30.6. 2023. Kokeilun aikana määrätyt valtion työ- ja elinkeinotoimistojen tehtävät siirretään kuntien tehtäviksi. Työllisyyskokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista ja tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen.

Kuntakokeilun asiakkaille tullaan ilmoittamaan asiakkuudesta henkilökohtaisesti. Kokeilun aikana työnhakija ilmoittautuu normaalisti TE-toimistoon, joka ohjaa kuntakokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi.

Näiltä sivuilta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin Vantaan ja Keravan kuntakokeilusta.

Miten ilmoittaudun työnhakijaksi?

Työnhakusi alkaa aina TE-toimiston kautta, ilmoittautumalla työnhakijaksi Oma asiointi -palvelussa. Jos kuulut kuntakokeilun kohderyhmään, TE-toimisto ohjaa sinut kuntakokeilun asiakkaaksi.

Ketkä ovat kuntakokeilun asiakkaita?

Kuntakokeilun asiakkaita ovat kokeilualueella asuvat, työttömät työnhakijat, joilla ei ole oikeutta ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan, sekä lähes kaikki alle 30-vuotiaat ja lähes kaikki vieraskieliset työnhakijat.

Mitä palveluita saan kuntakokeilun asiakkaana?

Kuntakokeilun asiakkaana saat omavalmentajan, joka tuntee tilanteesi parhaiten ja ohjaa sinut eteenpäin palveluihin.

Palveluvalikoima ei keskity kapeasti suoraan työllistymiseen johtaviin palveluihin, vaan siinä huomioidaan myös muut elämän osa-alueet, jotka tukevat työkykyä ja työllistymistä.  

Mitä velvoitteita minulla on kuntakokeilun asiakkaana?

Työllisyyden kuntakokeilu ei tuo asiakkaalle mitään lisävelvoitteita. Työttömän työnhakijan lakisääteiset velvoitteet ovat samat TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille.

Voit lukea lisää TE-palveluiden sivuilta: Työttömän työnhakijan oikeudet ja velvollisuudet

Mistä tiedän, olenko kuntakokeilun asiakas?

Kaikille työllisyyden kuntakokeilun asiakasryhmiin kuuluville henkilöille tullaan ilmoittamaan asiakkuudesta henkilökohtaisesti. Ennen kuin asiakkuutesi siirretään TE-toimistolta kunnalle, sekä TE-hallinto että oma kuntasi ovat sinuun yhteydessä.

Jos olet saanut tiedon siirrosta Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluihin, voit rauhassa odottaa omavalmentajan yhteydenottoa.

Mihin voin soittaa, jos on kysymyksiä?

Jos olet saanut tiedon asiakkuutesi siirrosta Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluihin, voit rauhassa odottaa omavalmentajan yhteydenottoa. Jos sinulla on kysymyksiä, voit olla yhteydessä Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluihin. Myös valtakunnallinen TE-puhelinpalvelu palvelee sinua.

Ohjaamon neuvontaan voivat tulla kaikki alle 30-vuotiaat riippumatta siitä, onko työnhakija vai ei. Ohjaamoissa saat apua myös esimerkiksi asumisen ja talouden kysymyksissä.

Missä voin asioida?

Vantaan asiointipiste on aseman vieressä Vernissakatu 1:ssä, ja Keravan asiointipiste sijaitsee Kauppalantalolla, Aleksis Kiven tie 4:ssä. Vantaan ja Keravan Ohjaamoiden neuvonta on avoin kaikille alle 30-vuotiaille.

Koska Vantaan ja Keravan kuntakokeilu on yhteinen hanke, myös keravalaiset asiakkaat voivat asioida Vantaan toimipisteissä, ja vantaalaiset Keravan toimipisteissä. Huomioithan, että ei ole mahdollista asioida muiden kuntakokeilualueiden toimipisteissä.

Kauanko asiakkuus kestää?

Alkanut asiakkuus kuntakokeilussa jatkuu koko kuntakokeilun ajan 30.6.2023 saakka. Siinäkin tapauksessa, että asiakas ei enää kuulu mihinkään kuntakokeilulain määrittelemään kohderyhmään.

Entä jos en kuulu kuntakokeilun piiriin?

Jos et kuulu mihinkään työllisyyden kuntakokeilun kohderyhmään, asiointisi jatkuu TE-toimistossa kuten ennenkin.

Voinko halutessani valita pysyä TE-toimiston asiakkaana?

Mikäli palvelusi ovat siirtymässä yksikieliseen kokeilukuntaan, mutta haluat saada palvelua ruotsin kielellä, voit valita TE-toimiston asiakkaaksi jäämisen. Kuntalainen voi myös jäädä TE-toimiston asiakkaaksi, jos työttömyys on lyhytaikaista ja sen päättymisajankohta on etukäteen tiedossa.

Mitä tapahtuu, jos muutan kokeilun aikana toiseen kuntaan?

Jos muutat kuntaan, joka ei ole mukana työllisyyden kuntakokeilussa, asiakkuutesi siirtyy takaisin TE-toimistolle. Muussa tapauksessa siirryt uuden kotikuntasi kokeilun asiakkaaksi.

Kaikki työllisyyden kuntakokeiluun osallistuvat kunnat löytyvät TEM:in sivuilta: Kuntakokeilualueet

Ajankohtaista


Twitter