Koronainfo

Koronavirus

Rajoitustoimien avulla koronavirustartunnat on onnistuttu Suomessa pitämään varsin hyvin hallussa. Vaikka rajoitustoimia aletaan asteittain purkaa, on jokaisen tärkeää edelleen noudattaa annettuja ohjeita. Tilanne on yhä vakava.

THL:n tilannekatsauksesta löydät viimeisimmät tiedot koronaviruksesta Suomessa ja maailmalla.

Valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta p. 0295 535 535 ja chatissa saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Valtion yhteinen puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Katso terveyspalvelujen ohjeet.

Tukea ja neuvontaa vantaalaisille

Vantaan neuvontapuhelin

Neuvontapuhelin numerossa 09 8395 0070 on tarkoitettu kaikille vantaalaisille, jotka pohtivat miten koronavirus vaikuttaa heidän arkeensa. Numerossa palvellaan vantaalaisia arkisin kello 8–15.30.

Vantaa.fi-etusivulla on myös arkisin klo 9–15 palveleva chat. Saat henkilökohtaista yleisneuvontaa siitä, miten koronavirus vaikuttaa vantaalaisen arkeen. Autamme sinua myös löytämään tietoa Vantaan nettisivuilta. Jos soittaminen tai chattaaminen ei jostain syystä onnistu, voit lähettää kysymyksen sähköpostiin korona@vantaa.fi.

Neuvontaa vantaalaisille maahanmuuttajille

Neuvontaa Vantaan kaupungin palveluista ja poikkeustilanteesta puhelimitse ja sähköpostitse ma–to klo 11–14.

Vantaa.fi:stä löydät koronainfoa suomen lisäksi myös ruotsiksi, englanniksi, viroksi, venäjäksi, somaliksi, arabiaksi, albaniaksi, ranskaksi ja persiaksi.

Vantaan perheiden puhelintuki

Ahdistaako korona-arki? Onko kotikoulussa hankaluuksia? Hiertääkö parisuhde? Mietityttävätkö raha-asiat? Haluatko jutella ja saada uutta näkökulmaa ja vinkkejä arkeesi?

Lasten, nuorten ja perheiden auttamisen ammattilaiset vastaavat yhteydenottoosi poikkeustilanteen herättämissä kysymyksissä. Vastaajaringissä on kokeneita perhepalvelujen, opiskeluhuollon, Vantaan seurakuntien ja Mannerheimin lastensuojeluliiton ammattilaisia. Puhelintukea saa numerosta 09 839 50055 arkisin klo 10-18, ja voit soittaa nimettömänä.

Vantaan perheiden puhelintuki ei korvaa kunnan lakisääteisiä palveluja, vaan on tarkoitettu auttavaksi puhelimeksi vantaalaisille perheille. Autamme sinua tarvittaessa löytämään sinulle sopivan palvelun, jos keskustelutuki ei ole riittävä apu.

Juttupuhelimesta keskusteluseuraa poikkeustilanteessa

Vantaan kaupungin Juttupuhelin joka tarjoaa vapaamuotoista juttuseuraa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana. Puhelin palvelee arkisin klo 11–15 numerossa 09 839 50420.

Tukea ja neuvontaa yrityksille

BusinessVantaan sivuilla neuvotaan, mistä yritykset voivat saada tukea ja apua koronatilanteessa. Yksinyrittäjien koronatuen haku avautui 20.4.

Vantaan kaupungin vuokraamien liiketilojen ja maanvuokrien osalta yrityksille ja yhteisöille myönnetään vuokravapautuksia ajalle 1.4. - 31.5.2020. Lisätietoa vuokravapautuksista.

Hyvä tietää koronaviruksesta

Uutisia - KoronavirusRSS

Ajankohtaista

Twitter