Koronainfo

Koronavirus

Liikkumista Uudellamaalla rajoitetaan

Epidemian leviämisen estämiseksi Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välistä liikennettä rajoitetaan 19.4. saakka, ja Uudenmaan asukkaiden on pääasiassa pysyttävä maakunnan alueella. Lisätietoa liikkumisrajoituksista poliisin päivittyvässä koosteessa.

Jos epäilet koronavirusta

Katso terveyspalvelujen ohjeet

Valtakunnallinen puhelinneuvonta

Valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta p. 0295 535 535 ja chatissa saa yleistä tietoa koronaviruksesta.

Valtion yhteinen puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Soittaminen numeroon maksaa normaalin paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksun.

Vantaan puhelinneuvonta ja chat

Vantaan neuvontapuhelin 09 8395 0070 on tarkoitettu kaikille vantaalaisille, jotka pohtivat miten koronavirus vaikuttaa heidän arkeensa. Numerossa palvellaan vantaalaisia arkisin kello 8–18 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 9–15.

Vantaa.fi etusivulla chat palvelee arkisin klo 9-15 maanantaista 6.4.2020 alkaen. Saat henkilökohtaista yleisneuvontaa, miten koronavirus vaikuttaa vantaalaisen arkeen. Autamme sinua myös löytämään tietoa Vantaan nettisivuilta.

Sähköpostiin korona@vantaa.fi voi laittaa kysymyksen, jos soittaminen tai chattaaminen ei jostain syystä onnistu.

Juttupuhelimesta keskusteluseuraa poikkeustilanteessa

Vantaan kaupunki on avannut uuden Juttupuhelimen, joka tarjoaa vapaamuotoista juttuseuraa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana. Puhelin palvelee arkisin klo 11-15 numerossa 09 839 50420.

Hyvä tietää koronaviruksesta

Hengitystieinfektioiden itsehoito (Terveyskylä): Hengitystieinfektion hoidossa lepo on usein paras lääke. Lisäksi voit kokeilla höyryhengitystä ja kuumetta alentavaa lääkitystä

Ohjeet koronavirustaudin kotihoitoon (THL)

Usein kysyttyä koronaviruksesta (THL)

Selkokielistä tietoa koronaviruksesta THL:n sivuilla ja Papunetissä

Koronaviruksen leviämisen estäminen ravintoloissa ja elintarvikeyrityksissä (vantaa.fi)

Lemmikit ja koronavirus - usein kysyttyä (vantaa.fi)

Uutisia - KoronavirusRSS

Koronavirus

Ajankohtaista

Twitter