Terveysasemat

Terveysasemat ovat avoinna arkisin ma–pe klo 8–16.

HUOM! Terveysasemien puhelinpalvelu on ruuhkautunut.

Suoriin puheluihin vastataan jokaisena arkipäivänä klo 8-16.

  • To-pe 23.-24.1.2020 ei ole mahdollisuutta jättää takaisin soittopyyntöä.
  • Ma- ke 27.-29.1.2020 klo 8-12 on mahdollisuus jättää takaisin soittopyyntö.
  • To-pe 30.-31.1.2020 ei ole mahdollisuutta jättää takaisin soittopyyntöä.

Kun soitat, valitse kieli: suomi ruotsi tai englanti. Lisäksi valitse asiasi perusteella numero:

  • 1. jos asiasi koskee ajanvarausta, määräaikaiskontrollia, tutkimustuloksia, lääkärinlausuntoja, reseptin uusintaa tai vaivasi ei ole äkillinen. Voit jättää takaisinsoittopyynnön. Takaisinsoittoon vastaamme mahdollisimman pian, kiireettömissä asioissa jätettyihin takaisinsoittoihin vastaamme kolmen arkipäivän kuluessa.
  • 2. jos asiasi koskee äkillistä vaivaa tai oireesi ovat pahentuneet
    Takaisinsoittomahdollisuus on vain, jos valitset kohdan yksi. Kohdassa kaksi jää linjalle odottamaan, pyrimme palvelemaan sinua mahdollisimman pian.

Katso tarkempia ohjeita terveysasemille soittamisesta täältä.

Huom! Päiväpoliklinikalle kannattaa hakeutua mahdollisimman aikaisin päivästä, mielellään aamupäivällä.

Jos sairastut äkillisesti, voit mennä mille tahansa Vantaan terveysasemien päiväpoliklinikoista. Poikkeuksena ovat potilaat, joilla on omalääkäri sekä ulkopaikkakuntalaiset, jotka hakeutuvat jatkossakin omalle terveysasemalleen.

Kiireettömissä asioissa hakeudu omalle terveysasemallesi.

Jos sinulla on omalääkäri, hakeudu aina omalle terveysasemallesi (myös kiireellisissä asioissa).

Jos et ole vantaalainen, mutta olet valinnut omaksi terveysasemaksesi jonkun Vantaan terveysaseman, käytä jatkossakin vain tätä alkuperäistä, kirjallisesti valitsemaasi terveysasemaa (myös kiireellisissä asioissa).

Ajanvaraus Terveysasemien ajanvarausnumero 09 839 50 000 palvelee arkisin klo 8–16. Voit soittaa numeroon kaikissa terveyteen liityvissä asioissa.

Kiireellistä hoitoa saa virka-ajan ulkopuolella sekä äkillisissä, vakavissa sairaustapauksissa ympäri vuorokauden Peijaksen sairaalassa, Sairaalakatu 1, 01400 Vantaa, p. 116 117.
Soita maksuttomaan Päivystysapu-numeroon 116 117 ennen kuin tulet päivystykseen. Hätätilanteessa Peijaksen päivystykseen voi hakeutua soittamatta. Päivystysavusta voit myös kysyä neuvoja äkillisiin terveysongelmiin oman terveysasemasi ollessa suljettuna.

Huom! Vakavassa, henkeä uhkaavassa sairaustapauksessa ota aina yhteyttä valtakunnalliseen hätänumeroon 112.

Kiireettömät palvelut omalta terveysasemalta

Kiireettömissä asioissa hakeudu omalle terveysasemallesi. Terveysasemalta saat kiireetöntä lääkäri-, sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajapalvelua.

Terveysasemilla toimii lisäksi erilaisia lähetteellä saatavia palveluita, kuten depressio-, päihde- ja diabeteshoitajien vastaanottoja, kuntoutus- ja terapiapalveluita sekä ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvoloita. Terveysasemilta saa myös kuulontutkimusta ja näönhuoltoa, rokotuksia sekä hoitotarvikkeita ja apuvälineitä.

Verkossa voit asioida ympäri vuorokauden

Sähköisesti voit asioida silloin, kun se sinulle sopii. Varaa aika terveysasemalle, uusi resepti, katso potilastietojasi, tilaa hoitotarvikkeita tai tilaa maksuton klamydia- ja tippuritesti kotiin!

Itsehoitosivuilta löytyy lisäksi hyviä vinkkejä oman terveyden hoitamiseen. Sivuilta pääset myös tekemään maksuttoman sähköisen terveystarkastuksen, joka kertoo sinulle eliniän ennusteesi. Terveystarkastuksen jälkeen voit ottaa käyttöön nettivalmentajan, joka auttaa vaikkapa painon pudotuksessa tai tupakoinnin lopettamisessa.

Asioi verkossa Maisan kautta

Maisa logo

Käytä Maisaa verkossa www.maisa.fi tai lataa mobiilisovellus kännykkään tai tablettiin. Maisan kauttaa voit mm.

  • varata tai perua ajan, uusia reseptin, katsoa potilastietojasi ja laboratoriotuloksia ja tilata hoitotarvikkeita.

Mille terveysasemalle menen?

Tarkista oma terveysasemasi asuinalueesi perusteella.

Terveysaseman vaihtaminen

Voit valita terveysasemasi oman tai toisen kunnan alueelta. Valinnasta tulee tehdä kirjallinen ilmoitus. Valinnan voi tehdä kerran vuodessa.

Epäiletkö seksitautia?

Vantaalaisena voit tilata ilmaisen klamydia- ja tippuritestin kotiin netistä!

Pitkäaikaissairauksia?

Jos sinulla on yksi tai useampia pitkäaikaissairauksia, on hyvä tehdä terveys- ja hoitosuunnitelma. Se edistää hyvinvointiasi ja auttaa sinua omahoidossa. Suunnitelma tehdään yhdessä hoitajan tai lääkärin kanssa. Lue lisää terveys- ja hyvinvointisuunnitelmasta.

Lasten oirenavigaattori

Terveyskylän Lasten oirenavigaattorin avulla saat vastauksia yleisimpiä lasten sairauksia koskeviin kysymyksiin. Hätätapauksissa soita hätänumeroon 112.

Vantaan terveysasemat

Oma terveysasema on ensisijainen hoitopaikkasi. Sieltä sinut voidaan tarvittaessa ohjata jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin.

Ajankohtaista

Twitter