Omaa liikeideaa ei tarvitse pohtia yksin

Artikkeli

Asiasanat

Työ ja elinkeinotAsukkaat

Onko oma yritys pitkäaikainen haaveesi tai onko sinulla timanttinen liikeidea?

Nainen puhuu puhelimessa ompelutyön äärellä

Tee taidoistasi liiketoimintaa! Kaikkien liikeideoiden kirkastamiseen kannattaa pyytää asiantuntija-apua.

Yritystoiminta voi houkutella monin tavoin. Osa haluaa siirtyä täysipäiväiseen yrittäjän arkeen, toisille yritys voi tarkoittaa sivutulojen hankkimista oman työn ohessa. Matkan varrella kannattaa hyödyntää kaupungin tarjoamia palveluita!


Maksutonta ja räätälöityä neuvontaa


Valtakunnalliseen Uusyritysverkostoon kuuluva YritysVantaa antaa maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa myös yrittäjyyttä pohtiville. Neuvontaan ilmoittautuminen ei tarkoita sitä, että asiakkaan pitäisi perustaa yritys. Sen sijaan pohditaan yhdessä yrittäjyyteen liittyviä mahdollisuuksia.


Neuvonnassa saa käytännön vinkkejä ja ohjeita yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä. Neuvonnan sisältö riippuu asiakkaan tilanteesta ja avuntarpeesta. YritysVantaa palvelee asiakkaitaan suomen ja ruotsin lisäksi englanniksi, kiinaksi, viroksi ja ranskaksi.


YritysVantaa tarjoaa apua esimerkiksi liiketoimintasuunnitelman ja talouslaskelmien laatimiseen sekä yrityksen rekisteröintiin.


– Monet tulevat asiakkaaksemme, koska tarvitsevat käytännön apua liiketoimintasuunnitelman ja yrityksen talouslaskelmin laadintaan. Niitä taas tarvitaan starttirahaa tai esimerkiksi pankin rahoitusta haettaessa, YritysVantaan toimitusjohtaja Marketta Korhonen kertoo.


Tapahtumia ja verkostoja


Henkilökohtaisen neuvonnan lisäksi YritysVantaa toteuttaa kuukausittain maksuttomia yrityksen perustamisinfoja sekä muita yrittäjyystilaisuuksia. Tapahtumat löytyvät YritysVantaan verkkosivuilta. 


Lisäksi YritysVantaan kautta myös aloitteleville yrittäjillä on halutessaan mahdollisuus hyödyntää laajan jäsenkumppanuusverkoston palveluja. Verkostoon kuuluu muun muassa pankkeja, vakuutusyhtiöitä ja markkinointialan yrityksiä.


Käytännön osaamista kursseilta


Joskus oma liikeidea voi vielä olla mietintämyssyssä, mutta palo yrittäjäksi on jo olemassa. Innostuneiden kannattaa hyödyntää esimerkiksi Vantaan aikuisopiston kurssitarjonta.


Aikuisopiston kursseilla voi opiskella esimerkiksi yritysten kirjanpitoa ja verotusta. Tänä syksynä alkamassa on ensi kertaa myös Minustako yrittäjä -kurssi.


Tukea nykyisille ja tuleville yrittäjille: businessvantaa.fi.