Vaali aitoutta – vaikuta äänestämällä!

Artikkeli

Asiasanat

Asukkaat

Vantaan vaaliviestinnässä käytetyillä tekoälyhahmoilla olisi meille oikeille ihmisille varmasti paljon annettavaa, mutta he eivät ole välttämättä parhaimpia toimimaan juuri sinun äänitorvenasi. Vain äänestämällä voit vaikuttaa, millainen tulevaisuus on – tekoälyllä tai ilman.

Kuvassa ikääntyneen näköinen nainen, joka on luotu tekoälyllä.

Kampanjan tavoitteena on saada vantaalaisia sankoin joukoin äänestysuurnille, sillä äänestysaktiivisuus on ollut edellisissä vaaleissa poikkeuksellisen alhaisella tasolla. Haluamme tuoda näkyväksi Vantaan hallitusohjelmatavoitteet eli asiat, jotka ovat tulevaisuuden ja menestyksen näkökulmasta tärkeitä.  

Yhteistyö hallitusohjelmatavoitteiden ytimessä 

Vantaan kaupunki julkaisi hallitusohjelmatavoitteensa 15.11.2022. Tavoitteisiin on nostettu Vantaan ja koko Suomen menestymisen kannalta keskeisiä asioita, joita toivomme eduskunnassa edistettävän. Uskomme myös yhteistyön voimaan ja olemme siksi laatineet yhteisiä tavoitteita myös pääkaupunkiseudun kaupunkien, kuuden suurimman kaupungin ja 21 suurimman kaupungin kanssa yhdessä.  

Vaalikevään aikana pyrimme tuomaan näitä tavoitteita aktiivisesti esille julkisessa keskustelussa ja viemään niistä viestiä kaikille niille tahoille, jotka pystyvät tulevaan, maan laajuiseen hallitusohjelmaan vaikuttamaan. Haluamme, että suurten, kasvavien kaupunkien merkitys näkyy myös eduskuntavaaleissa ja että meidän viestimme tavoittaa myös valtakunnan politiikan. 

Kenen haluat päättävän asioistasi? 

Äänelläsi on väliä. Äänestämällä voit vaikuttaa siihen, kuka tai mikä puolue vie eduskunnassa eteenpäin juuri sinulle tärkeitä asioita.  

Vantaan vaalikampanjan kuvituksena on käytetty tekoälyllä luotuja ”epäaitoja” hahmoja. Äkkiseltään ne voivat näyttää hyvin todenmukaisilta, mutta hetken katsottuaan niistä löytää yllättävän hauskoja ja outoja yksityiskohtia. Kuvien takana tekoälyohjelmien lisäksi on valokuvaaja ja digitaalinen taiteilija Antti Karppinen. Tekoäly on ollut puheenaiheena jo pitkään, jopa herättänyt epäluuloja. Tekoäly ei ole korvaamassa oikeaa ihmistä - aidoille ihmisille on paikkansa, etenkin eduskunnassa.  

Vaaliviestinnän kampanjassa käytetyillä hahmoilla olisi meille oikeille ihmisille varmasti paljon annettavaa, mutta he eivät ole välttämättä parhaimpia toimimaan juuri sinun äänitorvenasi. 

 

Vantaan hallitusohjelmatavoitteet pähkinänkuoressa 

Tarvitsemme:  

  • uudenlaista yhteistyötä ja kasvun rahoituksen varmistamista  

  • koulutusta ja työllisyyttä parantamaan yhdenvertaisuutta erityisesti siellä, missä eriarvoisuus uhkaa kasvaa  

  • raiteita rakentamaan kestävää yhteiskuntarakennetta ja  

  • lentoliikennettä turvaamaan Suomen saavutettavuutta ja kansainvälisiä yhteyksiä (Avia-verkoston tavoitteet)  

Suurten kaupunkien tehtävä on ratkoa näitä haasteita ja siinä tarvitaan hallituksen tukea. 

Lisätietoa: vantaa.fi/hallitusohjelmatavoitteet 

 

Tämä kirjoitus julkaistiin Asukaslehden numerossa 1/2023. Lue asukaslehden muut jutut Asukaslehden sivulta!

Avainsanat

Asukaslehti1/2023Vaalit