Vantaa-kanavalla jo liki vuosikymmen vantaalaisten elämää

Artikkeli

Asiasanat

ViestintäAsukkaatYhteistyökumppanit

Vantaa-kanava siirtyy osaksi vantaa.fi:tä. Vantaakanava.fi on tarjonnut viikoittaisia kaupunkivideosisältöjä vuodesta 2013 - ja avaa tällä hetkellä ikkunan vantaalaisten elämään jo liki vuosikymmenen ajalta. Videot näyttävät kaupungin uudistumista, tapahtumia ja ilmiöitä.

''''.

Videot on tehty keskitetyssä viestinnässä muutaman viestijän omana työnä - ja lisäksi niitä on kerätty runsain määrin lukuisilta vantaalaisilta Sinun videosi -osastoon. Näkökulma on myös kanavan omissa feature-videoissa ollut asukkaiden, ei organisaation. 

Esiin piirtyvät niin asuntomessut, Kehärata, katutaiteen tulo kaupunkikuvaan kuin asukkaiden aktiivisuus ja kekseliäisyys – sekä monet, monet muut asiat.

Matkan varrella on seurattu kaupungin kasvua raiteilla: miten viisivuotiaat junapojat tutkailivat Kehäradan valmistumista, leikkasivat avajaisnauhaa Dixissä ja tapasivat jopa suurlähettilään Aviapoliksessa - ja kuinka viimeinen M-juna pullisteli junafaneja nostalgisissa tunnelmissa. Aloittaessaan Vantaa-kanava sai kiitosta kaupunkilaisten olohuoneena toimimisesta ja suoran näkyvyyden tarjoamisesta päätöksentekoon. Viime kuntavaalien yhteydessä tehtiin yhteistyötä niin asukkaiden, median, päättäjien kuin nuorten kanssa vaalien nostamiseksi esiin.

Vantaa-kanava osaksi vantaa.fi:tä

Nyt vajaan vuosikymmenen jälkeen Vantaa-kanava siirtyy nettiuudistuksessa osaksi kaupungin emosaittia eli vantaa.fi:tä. Vantaa-kanavan videot eivät jatkossakaan vain informoi ja tiedota, vaan myös uutisoivat, taustoittavat, viihdyttävät ja kertovat tarinoita. Niissä kuunnellaan asukkaiden ääntä eli asukkaat ovat keskeisessä osassa haastateltavina, palvelujen käyttäjinä, toimijoina ja kokijoina.

Aiheita toivotaan vantaalaisilta, erityisesti liittyen elämään kaupunginosissa ja keskustoissa. Lisäksi kaikenlainen kekseliäisyys ja innovatiivisuus on edelleen fokuksessa, kuten Euroopan nousevassa innovaatiokaupungissa voi odottaa!

Varhaiset Vantaa-kanavalle lähetetyt asukkaiden omat videot esittelivät muun muassa Vantaan linnustoa. Toivottavasti luontoaiheisia videoita yhä saadaan, sillä tänä vuonna Vantaalla vietetään lintujen vuotta. Omia Vantaa-videoita ja juttuideoita voi jatkuvasti lähettää osoitteella kanava@vantaa.fi

Vantaa.fi:hin siirryttäessä vantaakanava.fi jää vielä joksikin aikaa näkyviin arkistosivustona. Lisäksi säilytetään kanavan oma YouTube-sivusto, jonka julkaisuiden seuraaminen on helppoa tilaamistoiminnon avulla. Videoita julkaistaan nykyisin yhä enemmän myös suoraan kaupungin somekanavissa, sekä lyhyinä klippeinä että vaikkapa suorina lähetyksinä. Live-lähetysten ja virtuaalitilaisuuksien osuus on noussut - jo ennen koronaa, mutta erityisesti sen aikana.

Vantaa-kanava on yhdessä Helsinki-kanavan kanssa päässyt opinnäytetyön aineistoksi (2018).

 

Avainsanat

VideotTarinoita VantaaltaValtuustotVantaa-kanava