Vantaan oma sinfoniaorkesteri tarjoaa maailmanluokan musiikkielämyksiä

Artikkeli

Asiasanat

KulttuuriAsukkaat

Harva sinfoniaorkesteri voi sanoa vierailleensa satojen tuhansien suomalaisten olohuoneissa, mutta Vantaan Viihdeorkesteri voi. Tavallaan. Suomalaisille rakkaista TV-ohjelmista, kuten SuomiLove ja The Voice of Finland tutut soittajat ovat osa vantaalaisten omaa sinfoniaorkesteria, Vantaan Viihdeorkesteria.

Vantaan sinfoniaorkesteri

Vantaan Viihdeorkesterin tulevan kauden ohjelmistossa löytyy kaikille jotakin.

1947 perustettu Vantaan Viihdeorkesteri on Suomen monipuolisin täysimittaisella sinfoniaorkesterikokoonpanolla esiintyvä viihdeorkesteri. Vuodesta 2011 mukana olleen orkesterin ylikapellimestari Nick Daviesin mukaan vaihtuva ohjelmisto ja yleisön toiveisiin mukautuvuus on mahdollista muun muassa monipuolisten soittajien ammattitaidon ansiosta.

– Joustavuus ja yleisön toiveiden kuuleminen on Vantaan viihdeorkesterin erityinen vahvuus. Voimme valita parhaat ja sopivimmat soittajat kuhunkin esitykseen riippuen sen tyylistä, sanoo Davies.

Daviesin mukaan orkesteri edustaa Vantaata missä ikinä se esiintyykään. Suuria elokuvamusiikkikonsertteja ja viihdemusiikin kokonaisuuksia Musiikkitalossa esittänyt Vantaan Viihdeorkesteri on ensisijaisesti kuitenkin vantaalaisen yleisön oma orkesteri.

– Kotimme on Kulttuuritalo Martinus, josta käsin voimme tarjota eri tyylistä musiikkia vantaalaisille kuulijoille. Toivoisin kuitenkin, että Vantaalle avautuisi myös uusia isompia konserttisaleja, jotta voisimme palvella vantaalaista yleisöä vieläkin paremmin, Davies kertoo.

Vantaan Viihdeorkesterin tulevan kauden ohjelmistossa löytyy kaikille jotakin. Tarjolla on muun muassa konsertteja valovoimaisten artistivieraiden, kuten Samu Haberin, kanssa. 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi luvassa on myös orkesterin taiteellisen johtajan Lauri Porran oman sävellyksen, Ajan ja aineen messun, levynjulkistus. Sävellys sai ensisoittonsa Helsingin Juhlaviikoilla.

– Ohjelmiston monipuolisuus ja jatkuva pyrkimys kehittää toimintaa on se mikä tekee Vantaan Viihdeorkesterista erilaisen kuin moni muu sinfoniaorkesteri, korostaa Davies.

 

Tämä kirjoitus julkaistiin Asukaslehden numerossa 1/2023. Lue asukaslehden muut jutut Asukaslehden sivulta!

Avainsanat

Asukaslehti1/2023