Varian opiskelija Eemil rakensi tiensä Taitaja2023-kisojen SM-finaaliin

Artikkeli

Ammattiopisto Variassa kilpailtiin keskiviikkona 1.2. ammattitaidon SM-finaalipaikoista, kun Taitaja2023-semifinaalistit ympäri Suomea esittelivät osaamistaan. Varian rakennusalan opiskelija Eemil Korpi sijoittui ensimmäiselle sijalle talonrakentamisen lajissa. Hän lähtee kilpailemaan ammattitaidon suomenmestaruudesta Taitaja2023-finaaliin Espooseen toukokuussa.

Taitaja2023 talonrakentamisen semifinaalivoittaja Eemil Variasta

Eemil tekemässä semifinaalien muuraustehtävää. Kuva: Mikko Piskonen

Ammatillisen koulutuksen Taitaja-kisojen semifinaalit järjestettiin viime viikolla eri puolilla Suomea. Taitaja on vuosittainen valtakunnallinen tapahtumakokonaisuus, jossa ammatillisen koulutuksen opiskelijat kilpailevat eri alojen ammattitaidon Suomen mestaruuksista.  

Variasta osallistui tämän vuoden Taitaja-semifinaaleihin yhteensä 11 tulevaa huippuammattilaista: viisi talonrakentamisen alalta, neljä hyvinvointiteknologia-alalta ja kaksi lähihoitaja-opiskelijaa.  

Ammattiopisto Varia oli yksi semifinaalijärjestäjä: Varian Hiekkaharjun toimipisteessä mittailtiin viime keskiviikkona 1.2. kokkien ja talonrakentajien paremmuutta. Kisapäivänä Hiekkaharjussa riitti vauhtia. Varian talonrakentaja-sarjan edustajat Max, Miku, Eemil, Rasmus ja Santeri olivat kaikki tyytyväisiä kokemukseen. 

- Eniten jännitti, riittääkö muuraustehtävässä aika. Oli hyvä, että ruokatauolla ehti levätä hetken, talonrakentajat kertovat.  

Varian ravintola- ja catering -alan opiskelijat olivat taikoneet herkulliset eväät aamuun ja kisatauoille. 

Varian opiskelija Eemil Korpi oli upeasti koko semifinaalin paras talonrakentamisen lajissa. Eemil jatkaa voiton myötä Taitaja2023 SM-finaaliin, joka järjestetään toukokuussa Espoossa. 

Mitkä fiilikset Eemil? 

- Hyvät fiilikset. En olettanut, että voittaisin. Tuli yllätyksenä. 

Jännittääkö lähteä finaaliin? 

- Vähän jännittää. 

Kaikki Varian semifinalistit olivat valmistautuneet päivään tiiviillä teoriaopiskelulla ja käytännön työn harjoittelulla.   

- Kuukausi on treenattu teoriaa ja hoitotyön harjoituksia, kertoivat lähihoitajaopiskelijat Nelli ja Minja ennen kisaa.  

Helsingissä finaalipaikoista kisanneet hyvinvointiteknologian opiskelijat ja Lappeenrannassa mitelleet Nelli ja Minja palasivat kisareissuiltaan hienoja kokemuksia ja uusia oppeja rikkaampia, vaikka tiukoissa kisoissa paikka finaalissa ei tällä kertaa auennutkaan.   
- Semifinaalipäivä oli tosi kiva, vaikka jännittikin todella paljon, hyvinvointiteknologia-opiskelijat summaavat. Lappeenrannasta kisamatkalta palanneet Nelli ja Minja olivat samaa mieltä. 

- Oli ikimuistoinen reissu!  

Varian Taitaja-kilpailijoiden opettajat ja ohjaajat ovat toimineet opiskelijoiden valmentajina. He ovat ylpeitä kisaajistaan. Myös itse kisapäivissä kannustettiin ja jännitettiin mukana.   

- Taitaja-kilpailu on hieno mahdollisuus opiskelijalle kehittyä, ja itse kisatapahtuma ainutlaatuinen kokemus, toteaa Varian hoitotyön lehtori ja tutkintovastaava Satu-Tiina Vaarala.  

Kiitos kaikille rohkeille ja taitaville semifinalisteillemme hienoista suorituksista ja mukaan heittäytymisestä, ja Eemilille paljon onnea ja tsemppiä valmistutumisessa toukokuun finaaliin! 

Taitaja2023-finaali järjestetään Espoossa 8.-11.5.2023.  

Lue lisää Taitaja-tapahtumasta

Avainsanat

KilpailutAmmattikoulutOpiskelu