Kaupunginvaltuusto hyväksyi Martinlaakson, Viinikkalan ja Kaivokselan asemakaavamuutokset

Tiedote

Asiasanat

KaupunginvaltuustoDemokratia ja osallisuus

Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 19.9. Martinlaakson, Viinikkalan ja Kaivokselan asemakaavamuutokset. Kokouksessa hyväksyttiin myös kaupungin kiinteistöjohtamisen linjaukset. Lisäksi valtuutetut keskustelivat kolmesta valtuutettujen aloitteesta koskien ukrainalaisten lasten oikeutta varhaiskasvatukseen, hyvinvoinnin pyörätien perustamista sekä lumenaurausta.

Martinlaaksoon 70 uutta asuntoa, Viinikkalaan työpaikkoja ja Kaivokselaan uusi yhdyskatu

Martinlaakson Laajakorvenkujan kahta tonttia täydennetään kahdella uudella kuusikerroksisella kerrostalolla. Kaavamuutoksella alueelle saadaan noin 70 uutta asuntoa.

Viinikkalan Varpukallionkujan kauan rakentamattomana ollut yleinen pysäköintialue muutetaan teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi kylpyhuonemoduulien sekä asunto- ja hotellirakentamiseen liittyvien muiden esivalmisteisten moduulien valmistamiseen soveltuvan tehtaan rakentamista varten. Kaavamuutos vahvistaa kaupungin elinvoimaa edistämällä elinkeinoelämän kehittämistä ja lisää työpaikkojen määrää Vantaalla.

Kaivokselan Kuninkaantammenrinteen asemakaavalla ja asemakaavan muutoksella mahdollistetaan yhdyskatu Vanhalta Kaarelantieltä Helsinkiin Hämeenlinnanväylälle ja Kuninkaantammeen. Katuyhteys on välttämätön kaupunkiseudun ja liikenteen yhä jatkuvan kasvun vuoksi ja jotta Vantaan ja Helsingin yleiskaavoissa esitetty maankäyttö voidaan toteuttaa.

Avainsanat

HallintoValtuustotOsallisuusPäätökset