Kaupunginvaltuuston kokouksen keskiössä tuleva budjetti vuosille 2023-2026

Tiedote

Vantaan kaupunginhallitus hyväksyi talousarvion ja taloussuunnitelman jo osaltaan kokouksessaan 1. marraskuuta. Voit seurata valtuuston kokousta klo 18 alkaen suorana Vantaa-kanavalta.

Kaupunginvaltuuston on määrä päättää vuoden 2023 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta vuosille 2023-2026 kokouksessaan 14. marraskuuta (asia 22). Vantaan kaupunginhallitus hyväksyi talousarvion ja taloussuunnitelman jo osaltaan kokouksessaan 1. marraskuuta. Voit seurata valtuuston kokousta suorana klo 14 alkaen Vantaa-kanavalta.  

Talousarviosta ja –suunnitelmasta käydään ensin yleiskeskustelu, jossa kuullaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multalan sekä valtuustoryhmien, nuorisovaltuuston edustajan ja valtuutettujen puheenvuorot. 

Talouden kehittymisen ennakointi on tällä hetkellä todella haasteellista. Talouden kehitystä leimasivat alkuvuonna Suomen ja muun maailman nopea elpyminen koronakriisistä. Talous kasvoi selvästi ja työttömyys pieneni. Talouskasvu jatkui edelleen kesällä, mutta vauhti näyttää hidastuvan. Talouskehitykseen on vaikuttanut vahvasti Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan. Suomen kannalta merkittävimmät vaikutukset ovat tulleet EU:n Venäjälle asettamista sanktioista ja Venäjän vastasanktioista sekä energiatoimitusten arvaamattomuudesta. 

Kaupunginvaltuusto käsittelee myös asemakaavamuutoksia (asiat 10-14): 

  • Hakunilassa Vantaan ratikkaan liittyen 

  • Tikkurilassa 

  • Koivuhaassa 

  • Myyrmäessä 

  • Kivistössä 

Voit katsoa Vantaa-kanavalta havainnollistavan Budjettiesitysluukutuksen vuodelle 2023

Tutustu koko asialistaan

Avainsanat

HallintoValtuustotOsallisuusPäätökset