Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi ratikan maanalaisen asemakaavan ja kaavamuutoksen Tikkurilassa

Tiedote

Asiasanat

KaupunginvaltuustoDemokratia ja osallisuus

Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 20.6. ratikan asemakaavamuutoksen ja maanalaisen asemakaavan Tikkurilassa. Lisäksi kokouksessa hyväksyttiin Korson uuden päiväkodin asemakaavan muutos.

Kaupunginvaltuusto keskusteli myös vuoden 2022 ensimmäisestä osavuosikatsauksesta, ympäristövastuuraportista 2021–2022 ja vuoden 2023 talousarviolaadinnan kehyksestä. Lisäksi kokouksessa käsiteltiin yhteensä 12 valtuutettujen aloitetta muun muassa nuorten työllisyyteen ja yrittäjyyteen, ystävyyskaupunkeihin, lähipäiväkoteihin ja kaupungin tilojen maksuttomuuteen liittyen.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajana jatkaa kaudella 1.6.2022-31.5.2023 Antti Lindtman, varapuheenjohtajana Lauri Kaira ja toisena varapuheenjohtajana Erika Veltheim.

Kasvua kiskoilla - Vantaan ratikan suunnittelu etenee

Kaupunginvaltuusto hyväksyi äänestyksen jälkeen Tikkurilan asemakaavamuutoksen ja maanalaisen asemakaavan Vantaan ratikan suunnittelua varten.

Muutoksella mahdollistetaan osa Kielotien ja Väritehtaankadun välisestä tunneliyhteydestä Vantaan ratikkaa varten. Kaavassa osoitetaan joukkoliikenteen vaihtoasema Tikkurilan rautatieaseman laitureiden alapuolelle ja varmistetaan sujuvat vaihtoyhteydet ratikasta juniin ja busseihin. Kaksiosaisen asemakaavan maanpäällinen kaava sijoittuu Kielotielle, maanalainen kaava pääradan itälaidan sekä Kielotien ja Lehdokkitien risteyksen välille.

Vantaan ratikka on pikaraitiotieyhteys, jota suunnitellaan Mellunmäen metroasemalta Hakunilan, Tikkurilan ja Aviapoliksen kautta lentoasemalle. Raideyhteydellä halutaan lisätä kestävää ja esteetöntä liikkumista, mahdollistaa kaupungin kasvaminen kestävällä tavalla ja edistää alueellista vetovoimaa. Toteutuessaan raitiotie ja Tikkurilanraitio kasvattaisivat Tikkurilan matkakeskuksen merkitystä joukkoliikenteen solmukohtana.

Korson keskustaan nousee uusi päiväkoti

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Korson uuden päiväkodin asemakaavan muutoksen. Korson keskustaan rakennetaan uusi, kolmikerroksinen päiväkoti nykyisen yksikerroksisen päiväkodin tilalle. Muutoksen tavoitteena on Korson mittakaavaan sopiva, korkealaatuinen ja kaupunkimainen päiväkotiratkaisu.

Avainsanat

HallintoPäätöksetValtuustotOsallisuus