Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta huolestui hyvinvointikeskuksesta

Tiedote

Sosiaali- ja terveyslautakunta on erittäin huolissaan siitä, että Tikkurilan hyvinvointikeskuksen toteutus näyttää viivästyvän johtuen tonttitilanteen haasteista.

Aiemmin, vuosi sitten, sosiaali- ja terveyslautakunta on linjannut Tikkurilan hyvinvointikeskuksen sijaintivaihtoehdoksi Jokiniemen, jotta rakentaminen voidaan toteuttaa kaupungin omalla tontilla mahdollisimman nopeasti. Tikkurilan terveysaseman heikko kunto vaatii nopeasti uusia korvaavia tiloja. Lisäksi tarvitaan tilat, jotka mahdollistavat tällä hetkellä hajallaan olevien Tikkurilan sotepalvelujen tuottamisen saman katon alla. Tikkurilan terveysaseman tilat eivät vastaa tämän päivän väestönkasvun vaatimuksia. Kiinteistö on tullut myös kuntonsa puolesta tiensä päähän.

Sosiaali- ja terveyslautakunta katsoo, että hyvinvointikeskukselle tulisi kaupungin osoittaa tontti, jossa rakentaminen päästäisiin käynnistämään mahdollisimman pian.

Sosiaali- ja terveyslautakunta sai selostuksen siitä, miten toimialaa uhkaava työtaistelu voi vaikuttaa toimintoihin ja miten näihin on varauduttu. Lakkorajoja täsmennetään parhaillaan paikallisesti neuvotellen, jonka jälkeen lakon vaikutukset selviävät tarkemmin.

Työntekijäjärjestöt JUKO, JHL ja Jyty antoivat 21. maaliskuuta pääkaupunkiseudun kaupunkeja koskevan lakkoilmoituksen. Lakko kestää seitsemän päivää eli 19.4.–25.4.

SuPer ja Tehy ovat jättäneet lakkovaroituksen sairaanhoitopiireille 20.4.–4.5. Lakko vaikuttaisi HUSin tuottamiin diagnostisiin palveluihin ja erikoissairaanhoitoon. Jokaisen vantaalaisen on tärkeä seurata HUSin tiedotusta lakon vaikutuksista.

Sosiaali- ja terveyslautakunta sai selvityksen Vantaan terveysasemien kesäaukioloista.

Vantaan terveysterveysasemista ainoastaan Länsimäen terveysasemalle on tulossa kesäsulku ajalle 20.6.-14.8. Länsimäen terveysasema on Vantaan pienin terveysasema. Sen toiminnot siirretään Hakunilan terveysasemalle, jotta henkilöstön lomat voidaan toteuttaa.

Kaikki muut Vantaan terveysasemat ovat auki läpi kesän.            

Lautakunta sai myös selvityksen Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutoiminnan palvelukyvystä ja henkilötilanteesta.

Tutustu kokouksen asialistaan ja liitetiedostoihin

Lisätietoja

Timo Aronkytö

Apulaiskaupunginjohtaja
p. 09 8392 2800 timo.aronkyto@vantaa.fi

Avainsanat

HallintoLautakunnat