Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontui 22.3.2022

Tiedote

Lautakunta päätti omaishoidontuen kolmannen palkkioryhmän käyttöönotosta 1.5. alkaen. Omaishoidontuen kolmas palkkioluokka on tarkoitettu omaishoitajille, jotka hoitavat erittäin paljon ympärivuorokautista apua tarvitsevaa omaistaan. Palkkion suuruus on 1553,20 euroa kuukaudessa. Vantaalla ja Keravalla on nyt käytössä samanlainen omaishoidontuen järjestelmä.

Lautakunta sai selvityksen Ukrainan kriisin vaikutuksista pääkaupunkiseudulle. 9050 ukrainalaista hakenut kansainvälistä suojelua Suomesta. Selkeästi suurin väylä Suomeen on ollut Helsingin satama. Helsinki-Vantaan lentokentän kautta on tullut 615 henkilöä. Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystys antaa ohjausta ja neuvontaa Ukrainasta saapuville. 

Nuorten keskus Nupin toimintaa halutaan laajentaa. Tätä varten lautakunta päätti perustaa uuden henkilövakanssin. Nuppi tarjoaa monipuolista tukea ja apua 13-21 vuotiaille vantaalaisille nuorille sekä heidän läheisilleen. 

Lautakunta sai kattavan selvityksen vanhusten palvelutuotannosta. Selvityksen mukaan Vantaan vanhuspalvelut toimivat laadukkaasti.

Tutustu kokouksen asialistaan ja liitetiedostoihin.

Lisätietoja

Timo Aronkytö

Apulaiskaupunginjohtaja
09 8392 2800 timo.aronkyto@vantaa.fi

Avainsanat

HallintoLautakunnat