Aviapolis-teemapäivässä 9.6. tietoa alueen kehittämisestä

Uutinen

Vantaa järjestää torstaina 9.6. teemapäivän, jossa kaupungin maankäytön asiantuntijat esittelevät Aviapoliksen alueen ajankohtaisia suunnitelmia. Samalla voi vierailla maksutta Suomen ilmailumuseossa.

Lentokone ja hotelli Aviapoliksessa

Tapahtuma järjestetään Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa, Suomen ilmailumuseon tiloissa, osoitteessa Karhumäentie 12. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Tarjolla on tietoa muun muassa Aviapoliksen kautta kulkevaksi suunnitellusta Vantaan ratikasta ja ratikan tuomista muutoksista lähialueeseen. Tutustua voi esimerkiksi ratikkaan liittyviin kaavahankkeisiin. Tarjolla on myös kaksi Vantaan kaupungin asiantuntijoiden vetämää kiertokävelyä Aviapoliksen alueella.

Tapahtumassa julkistetaan Aviapoliksen taidepilotti, eli neljän taiteilijan luomat visiot alueen julkiseksi taiteeksi. Julkinen taide on taidetta kaupungin kaduilla ja puistoissa. Visioita hyödynnetään tehtäessä Aviapoliksen julkisen taiteen yleissuunnitelmaa.

Tilaisuudessa on paikalla tavattavissa myös alueen toimijoita ja kiinteistökehittäjiä (mm. Avia Real Estate, YIT, T2H ja Toivo Group).

Tuleviin suunnitelmiin tutustumisen ohessa voi vierailla Suomen ilmailumuseon näyttelyissä. Ilmailumuseo ja Vantaan kaupunki tarjoavat museoon vapaan pääsyn tapahtuman ajan klo 15–19. Ilmailumuseon yhteydessä on kahvila, joka on auki klo 20 saakka.

Kiertokävelyjen aikataulu:

  • Kiertokävely Aviapoliksen keskustassa klo 16, lähtö Ilmailumuseon edestä, Karhumäentie 12 (kierros n. 60-90min)
  • Kiertokävely Huberilan keskustassa klo 17.30, lähtö Rälssitie 2 Holiday Inn -hotellin edestä (kierros n. 60-90min)

Kiertokävelyt järjestetään säävarauksella. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Lisätietoja: www.vantaa.fi/fi/aviapolis-teemapaiva

Avainsanat

VeromiesOsallisuusKaupunkikehitys